
סלט תפוחים מלפפונים וצנונית
סלט תפוחים מלפפונים וצנונית – זה אולי נשמע סלט פשוט אבל זו בדיוק העונה הנכונה להכין אותו והטעם נפלא בפשטותו. אפשר לגוון עם תוספת שברי אגוזים שאתם אוהבים מעל, פרוסות בצל ירוק או חופן חמוציות שנותן טוויסט חמוץ-מתוק. מרכיבים להכנת סלט תפוחים מלפפונים וצנונית : 1 תפוח גרני סמית' ירוק, קלוף וחתוך לקוביות קטנות 8 צנוניות, […]
קרא עוד
סלט ירקות שורש צלויים וירוקים
סלט ירקות שורש צלויים וירוקים – מנה שמחה טעימה וצבעונית שתשדרג לכם את הארוחה. תחילה צולים את ירקות השורש בתנור (כשהם פרוסים דק-דק), אחר כך מניחים אותם על מצע ירוקים ומוסיפים רוטב מעל. סלט מושלם לימי החורף (ולא רק!). מרכיבים להכנת סלט ירקות שורש צלויים וירוקים : 1 קולורבי, קלוף וחתוך לפרוסות דקות 2 סלקים, קלופים […]
קרא עוד
תרד מוקרם בחלב קוקוס
תרד מוקרם בחלב קוקוס – החורף בפתח ועונת הירוקים מתחילה באופן רשמי, המתכון הזה יכול לשמש כתוספת לכל מנה עיקרית ומאפשר לשלב את התרד בקלות במטבח. הכנה קלילה ומהירה, אפשר לשחק עם הטעמים ולשדרג את המנה הזו במאות דרכים. מרכיבים להכנת תרד מוקרם בחלב קוקוס : 2 כפות שמן זית 500 גר' עלי תרד לבחירתכם (זה […]
קרא עוד
סלט עלי בייבי, תפוחים וחמוציות
סלט עלי בייבי, תפוחים וחמוציות – הסלט הבא ירענן קצת את סוגי הסלטים שבדך כלל נוהגים להכין בבית, שילוב של טעמים חמוצים-מתוקים שילוו נפלא כל מנה עיקרית או כארוחה בפני עצמה. מרכיבים להכנת סלט עלי בייבי, תפוחים וחמוציות : 100 גר' עלי תרד ניו-זילנדי 100 גר' עלי בייבי 2 תפוחי עץ גרני סמית' (ירוקים), חתוכים לקוביות […]
קרא עוד
סלט שמיר מלפפונים
סלט שמיר מלפפונים – הסלט הכי מרענן ופשוט שתוכלו להכין. המלפפונים מצננים ומרווים והשמיר נותן טוויסט בטעמו. הסלט הזה הוא גם בסיס מוצלח ל'סלט שאריות' של כל מיני ירקות שיש במקרר – גם גמבה תשתלב כאן נהדר והתוספות הן אין-סופיות. רכיבים להכנת סלט שמיר מלפפונים : 7-8 מלפפונים טריים, פרוסים לפרוסות 4-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים […]
קרא עוד
קציצות ירק מטוגנות וטעימות
קציצות ירק מטוגנות – קציצות פליאו צמחוניות משלל ירקות בטעם מעולה. את הירקות יש לגרר בפומפיה וניתן לגוון בירקות בהם משתמשים, למשל להחליף את הבטטה בדלעת או להוסיף עשבי תיבול אהובים עליכם וכך ליצור טעמים חדשים בכל פעם. מרכיבים להכנת קציצות ירק מטוגנות : 2-4 כפות שמן קוקוס / שמן זית, לטיגון הקציצות 1/2 כוס קמח […]
קרא עוד
ממרח שקדים בטעם שמנת
ממרח שקדים בטעם שמנת – למרות שהטעם של הממרח הזה מזכיר במקצת גבינת שמנת הוא עשוי כולו משקדים וניתן לשחק ולשנות את הטעם בהתאמם לתבלינים ולתוספות שמוסיפים. מרכיבים להכנת ממרח שקדים בטעם שמנת : 3/4 כוס מים 1.5 כוסות שקדים קלופים, מושרים במים למשך לילה אחד 1.25 כפות חומץ תפוחים אורגני 1.25 כפות מיץ לימון סחוט […]
קרא עוד
אספרגוס צלוי בתנור
אספרגוס צלוי בתנור – תוספת מעולה לכל מנה ביום שדורשת רק 15 דקות הכנה! אפשר לגוון בטעמים ובתיבול שמשתמשים בו מפעם לפעם (הכל הולך). צליית האספרגוסים בתנור מעניקה להם קראנצ'יות והופכת את המנה הזו לנשנוש טעים וממכר. מרכיבים להכנת אספרגוס צלוי בתנור : 1-2 כפות שמן זית חופן אספרגוסים טריים (עשרים יחידות פלוס מינוס) 2 שיני […]
קרא עוד
אטריות קלפ ברוטב קוקוס
אטריות קלפ ברוטב קוקוס – מנה של אטריות העשויות מאצת קלפ ולכן הן ללא גלוטן כלל, את המנה הזו תוכלו לאכול בלב שקט כשהגעגוע לפסטה תוקף אתכם. לרוטב תוכלו להוסיף חתיכות נקניק איכותי (צלעות בקר או רוסטביף לדוגמא) ולשדרג את המנה ברגע. מרכיבים להכנת אטריות קלפ ברוטב קוקוס : 1 חבילת אטריות קלפ 1 פחית […]
קרא עוד
פסטו פטרוזיליה משגע
פסטו פטרוזיליה משגע – במקום הפסטו המוכר והאהוב מבזיליקום, גוונו מעט והכינו לכם ממרח ירקרק, משגע ובריא בטירוף מפטרוזיליה ואגוזים. ממרחים הם אחד הדברים שהכי כיף להכין – תמיד אפשר לגוון ולשנות טעמים בהתאם למצב הרוח והם נשמרים למשך זמן במקרר כך שאפשר פשוט לשלוף אותם בכל ארוחה ולהעשיר את הצלחת! מצרכים להכנת פסטו פטרוזיליה […]
קרא עוד
ממרח חרדל בייתי
ממרח חרדל בייתי – כמו הרבה דברים שאנו פשוט רגילים לקנות, הכנת ממרח חרדל בייתי היא דבר פשוט וקל שאחרי שתתנסו בה בעצמכם לא תבינו מדוע לא עשיתם זאת קודם? בהכנה הבייתית אפשר לשחק עם הטעמים ולהכין את הממרח בדיוק באופן בו אתם אוהבים אותו. מרכיבים להכנת ממרח חרדל בייתי : 1 כוס גרגירי חרדל (תוכלו […]
קרא עוד
חציל בטחינה
חציל בטחינה – סלט בסיסי וקל להכנה אבל כל כך טעים, שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. את החצילים קולים בתנור ולאחר מכן מערבבים עם הטחינה הגולמית יחד עם כמה שדרוגים לטעם, סלט מושלם שנשמר במקרר למשך מספר ימים (3-5 לפי הריח והטעם). מרכיבים להכנת חציל בטחינה : 2 חצילים בינוניים 3 שיני שום קטנות, כתושות […]
קרא עוד
לביבות מנגולד ובטטה
לביבות מנגולד ובטטה – לביבות מטוגנות בעלות טעם מתקתק מהנוכחות של הבטטה. קלות להכנה והכי טעימות בדיוק כשהן יוצאות מהמחבת. ניתן להעשיר את המתכון הבסיסי הזה בכל הירקות והתבלינים שאתם אוהבים וליצור גרסא משלכם! מרכיבים להכנת לביבות מנגולד ובטטה : 3 כפות קמח שקדים (ניתן לטחון שקדים במטחנת תבלינים) 3 ביצים 1 בצל גדול מגורר 1 […]
קרא עוד
פטריות מוקפצות ביין לבן
פטריות מוקפצות ביין לבן זו תוספות מעולה לכל הארוחות – אפשר לאכול אותה לצד המנה העיקרית, לטגן ביצת עין על מצע הפטריות לארוחת הבוקר או אפילו להשתמש בפטריות כבסיס לרוטב לפסטה (ללא גלוטן כמובן). מרכיבים להכנת פטריות מוקפצות ביין לבן : 1 כף שמן זית או כל שמן אחר לטיגון 500 גר' פטריות שמפניון טריות, […]
קרא עוד
ממרח פלפלים קלויים
ממרח פלפלים קלויים הוא ממרח שבא טוב לצד כל מנה וההכנה שלו לוקחת 15 דקות של עבודה. אם יש לכם כמה פלפלים ש"התעייפו" במקרר ואתם לא יודעים מה לעשות איתם – זה הפתרון! מרכיבים להכנת ממרח פלפלים קלויים : 2 כפות שמן זית 5-6 פלפלים בינוניים (גמבה בכל צבע שתרצו) 4-5 שיני שום מיץ מחצי לימון […]
קרא עוד
ממרח אבוקדו ביתי
ממרח אבוקדו ביתי – כי פשוט אין כמו אבוקדו! ממרח סופר קל להכנה, טעים ומעודן, נהדר למריחה על כל דבר שהוא, לצד סלט וחביתה וכו'. ניתן להוסיף לממרח טעמים שאוהבים כמו בצל קצוץ דק, גרגירי תירס, או אפילו פלפל אדום קצוץ. מרכיבים להכנת ממרח אבוקדו ביתי : 2 אבוקדו בשלים ורכים 2-3 כפות שמן זית מיץ […]
קרא עוד
שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים
שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים – זה כל כך טעים והולך נהדר עם כ-ל ארוחה שהיא. אפשר להוסיף עשבי תיבול שאוהבים ולשדרג את המנה, להוסיף שומשום לקישוט והאפשרויות בלתי נגמרות. מרכיבים להכנת שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים : 2 כפות שמן זית/ שמן קוקוס 200-300 גר' שעועית ירוקה (קפואה או טרייה) בצל קטן, חתוך לפרוסות דקות […]
קרא עוד
תפוחי אדמה בתנור
תפוחי אדמה בתנור – זאת אולי אחת המנות הכי בסיסיות במטבח אבל יש דרך להפוך את תפוחי האדמה בתנור לנשנוש טעים ברמות. המתכון אולי מאריך מעט את זמן הבישול אבל התוצאה מפצה על זה 🙂 מרכיבים להכנת תפוחי אדמה בתנור : 3-4 כפות שמן זית 15 תפוחי אדמה קטנים ככל האפשר, בעלי קליפה ורודה 3 שיני […]
קרא עוד
פליאו פירה כרובית
פליאו פירה כרובית – לפעמים צריך תוספת טעימה קלה להכנה שתשלב יחד עם כל מנה עיקרית, פליאו פירה כרובית היא בדיוק תוספת כזו! בריאה, טעימה ורכה, הפירה הזה יכול להחליף בקלות את פירה תפו"א שאתם רגילים אליו. הבונוס – אפשר לשדרג את המתכון באין סוף דרכים. מרכיבים להכנת פליאו פירה כרובית : 4 כפות שמן זית […]
קרא עוד
טבעות בצל ללא גלוטן
טבעות בצל ללא גלוטן – אין כמו להתפנק מידי פעם בתוספת טבעות בצל לצד המנה העיקרית או סתם כנשנוש. במתכון זה שלא כמו בדרך כלל הבלילה אינה מכילה גלוטן אבל הטעם המעולה נשאר כמו שהוא. ניתן להכפיל את כמויות המתכון לפי הצורך. מרכיבים להכנת טבעות בצל ללא גלוטן: שמן לטיגון לבחירתכם – שמן זית, קוקוס […]
קרא עוד