תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור – זאת אולי אחת המנות הכי בסיסיות במטבח אבל יש דרך להפוך את תפוחי האדמה בתנור לנשנוש טעים ברמות. המתכון אולי מאריך מעט את זמן הבישול אבל התוצאה מפצה על זה 🙂

מרכיבים להכנת תפוחי אדמה בתנור :

3-4 כפות שמן זית

15 תפוחי אדמה קטנים ככל האפשר, בעלי קליפה ורודה

3 שיני שום, כתושות

1/2 כפית טימין

4-7 עלי רוזמרין

3/4 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

1 יש להרתיח מים בסיר בינוני, לשטוף את תפוחי האדמה ולהכניס אותם שלמים (עם הקליפה) לבישול בתוך המים. לאחר 15-20 דק' בישול יש לנעוץ מזלג בתפוחי האדמה – הם צריכים להיות רכים אך עדיין לא רכים ברמה של פירה. כשהמזלג ננעץ בקלות יש לסנן את תפוחי האדמה מהמים.

2 חממו את תנור האפייה ל200 מעלות.

3 הכינו תבנית אפייה מתאימה לתנור ופרשו עליה נייר אפייה. הניחו את תפוחי האדמה על התבנית ומעכו בעזרת שורש כף היד כל תפוח אדמה (לשטח אותו מעט). הזליפו מעל תפוחי האדמה שמן זית.

4 פזרו מעל תפוחי האדמה את שיני השום הכתושות, מלח הגס, הפלפל ועשבי התיבול (רוזמרין טימין). הכניסו את התבנית לתנור למשך 30 דק'.

5 הוציאו את התבנית מהתנור כשתפוחי האדמה הופכים להיות מעט קראנצ'ים ושחומים היטב.

בתיאבון!