קציצות ירק מטוגנות וטעימות

קציצות ירק מטוגנות – קציצות פליאו צמחוניות משלל ירקות בטעם מעולה. את הירקות יש לגרר בפומפיה וניתן לגוון בירקות בהם משתמשים, למשל להחליף את הבטטה בדלעת או להוסיף עשבי תיבול אהובים עליכם וכך ליצור טעמים חדשים בכל פעם.

מרכיבים להכנת קציצות ירק מטוגנות :

2-4 כפות שמן קוקוס / שמן זית, לטיגון הקציצות

1/2 כוס קמח שקדים (נית לטחון שקדים במטחנת תבלינים)

1 ביצה

1 בטטה, קלופה ומגוררת

1 גזר, קלוף ומגורר

1 קישוא, מגורר

1 בצל, קלוף ומגורר

1/2 כוס כרוב לבן, מגורר

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וכו')

1/2 כוס חלב קוקוס או 1/3 כוס חלב אורז שקדים

1/2 כפית מלח

1/4-1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית כמון

הוראות הכנה:

1 יש לערבב בקערה גדולה את כל רכיבי הקציצות: הירקות המגוררים – בטטה, גזר, קישוא, בצל, כרוב, עשבי תיבול קצוצים, קמח שקדים, ביצה, חלב קוקוס, מלח, פלפל, כמון.

2 לאחר שתערובת הקציצות אחידה, יש ליצור ממנה קציצות (לקחת כמות של בערך כף, לכדרר ולשטח מעט את הקציצה בכף היד).

3 חממו מחבת רחבה ועליה 1-2 כפות שמן שבחרתם. כשהשמן חם טגנו את הקציצות עד שמשחימות והופכות זהובות. הפכו אותן וטגנו מצד שני. הוסיפו שמן למחבת במידת הצורך.

4 הניחו את הקציצות המוכנות על צלחת עם נייר סופג כדי לספוג את שאריות השמן ואכלו את הקציצות חמות! בתיאבון.