פסטו פטרוזיליה משגע

פסטו פטרוזיליה משגע – במקום הפסטו המוכר והאהוב מבזיליקום, גוונו מעט והכינו לכם ממרח ירקרק, משגע ובריא בטירוף מפטרוזיליה ואגוזים. ממרחים הם אחד הדברים שהכי כיף להכין – תמיד אפשר לגוון ולשנות טעמים בהתאם למצב הרוח והם נשמרים למשך זמן במקרר כך שאפשר פשוט לשלוף אותם בכל ארוחה ולהעשיר את הצלחת!

מצרכים להכנת פסטו פטרוזיליה :

צרור פטרוזיליה טרי

2 שיני שום, קלופות

מיץ מלימון טרי (אחד)

1/4-1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס צנוברים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

אפשרויות לגיוון:

להשתמש בחצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה, להחליף את הצנוברים באגוז אחר (אגוזי מלך/קשיו).

הוראות הכנה:

1 הכניסו למעבד מזון את הרכיבים הבאים: פטרוזיליה, שיני השום, מיץ לימון, צנוברים, מלח ופלפל. טחנו את כל הרכיבים עד שמתקבלת תערובת כמעט חלקה.

2 הוסיפו לתערובת במעבד המזון את שמן הזית וערבבו אותו פנימה בעזרת כף עץ / לקקן. לאחר מכן לחצו 2-3 פולסים נוספים במעבד המזון על מנת לוודא שהכל אחיד ומעורבב.

3 טעמו את הפסטו וחזקו טעמים בהתאם – הוסיפו מלח ופלפל באם יש צורך, הוסיפו מעט מים קרים אם צריך לדלל את המרקם שלו מעט.

4 הוציאו ממעבד המזון ושמרו את הפסטו בצנצנת אטומה במקרר. אכלו בתיאבון!