
מוקפץ אסיאתי ללא גלוטן
מוקפץ אסיאתי ללא גלוטן – מנה עם טעמים היישר מהמזרח, שלל ירקות חתוכים דק דק בסגנון ג'וליאן שיוצרים הרגשה של 'אטריות' ללא אטריות 🙂 כל מה שנשאר לעשות הוא לחתוך, להקפיץ ולאכול עם המון הנאה! מרכיבים להכנת מוקפץ אסיאתי ללא גלוטן : 3 קישואים גדולים, חתוך בצורת ג'וליאן 2 גזרים, חתוכים בצורת ג'וליאן 1 שורש פטרוזיליה, חתוך […]
קרא עוד
פליאו קציצות צמחוניות
פליאו קציצות צמחוניות מטוגנות בשמן קוקוס וטעימות להפליא! במתכון נשתמש בגזרים בטטות וקישואים שיתנו לקציצה מרקם נימוח, יחד עם עשבי תיבול שיעשירו את הטעם. מרכיבים להכנת פליאו קציצות צמחוניות : שמן קוקוס לטיגון (בערך 2-3 כפות) 3 ביצים 2/3 כוס קמח שקדים (ניתן לטחון שקדים במטחנת תבלינים) 400 גר' קישואים, מגורדים 200 גר' גזר, מגורד 200 […]
קרא עוד
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות – מתכון קלאסי וטעים. בדיוק בעונה הזו אפשר לקנות שעועית ירוקה טרייה אצל הירקן במקום להשתמש בשעועית קפואה והטעם יוצא נפלא! מרכיבים להכנת שעועית ירוקה ברוטב עגבניות : 2 כפות שמן זית 400 גר' שעועית ירוקה טרייה, במידה והיא ארוכה מידי לחתוך אותה לרצועות של 3-4 ס"מ 1 בצל גדול, קצוץ 2 […]
קרא עוד
סלט קינואה אביבי
סלט קינואה אביבי – סלט שאתם חייבים להכניס לאוסף הסלטים הביתיים שלכם. סלט משביע, עשיר צבעוני וטעים, סלט מושלם לקחת אתכם לאירועים או פשוט לאכול בארוחת הערב הביתית. ניתן לשדרג באין סוף דרכים לפי מצב רוחכם. מרכיבים להכנת סלט קינואה אביבי : 2 כוסות קינואה מבושלת: בחרו את סוג הקינואה האהובה עליכם (לבנה, שחורה או אדומה) […]
קרא עוד
פליאו ירקות בחלב קוקוס וקארי
פליאו ירקות בחלב קוקוס וקארי – מתכון פליאו צמחוני וקל להכנה בטעמים שישלחו אתכם היישר למזרח. כמובן שאפשר לגוון עם הירקות בתבשיל (תוכלו לבחור את הירקות האהובים עליכם) וכך התבשיל יצא מעט שונה בכל פעם. מרכיבים להכנת פליאו ירקות בחלב קוקוס וקארי : 2 כפות שמן קוקוס 150 מ"ל חלב קוקוס איכותי 1/3 ראש כרובית – […]
קרא עוד
תבשיל חומוס פלפלים ועגבניות
תבשיל חומוס פלפלים ועגבניות – תבשיל צמחוני, ממלא, טעים ומזין. חומוסים רכים ומפנקים ברוטב אדום שאפשר לאכול לבד, עם סלט טוב או לצד אורז כרובית טעים. ממולץ לבשל כמות גדולה של גרגירי חומוס, להשתמש בכמות שרוצים למתכון הנוכחי, להקפיא את השארית ולהשתמש בה בקלות בפעם הבאה. מרכיבים להכנת תבשיל חומוס פלפלים ועגבניות : חצי קילו גרגירי […]
קרא עוד
סלט ירוק ועגבניות מיובשות
סלט ירוק ועגבניות מיובשות – סלט טעים במיוחד וקל להכנה. הסלט הגדוש בעלים ירוקים עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים וניתן להוסיף לסלט טונה, עוף או בשר לפי העדפתכם. מרכיבים להכנת סלט ירוק ועגבניות מיובשות : כוס וחצי של עגבניות שרי / שרי תמר חצויות 7-9 כוסות עלים ירוקים (תרד, חסה, עלי בייבי, קייל, גרגיר נחלים, אנדיב, חרדל […]
קרא עוד
טחינה פלפלים קלויים
טחינה פלפלים קלויים – מתכון לממרח פשוט וקל להכנה בטעם עולמי! טחינה עם טוויסט מתקתק של פלפלים קלויים, משתלב נהדר לצד כ-ל ארוחה (סלטים, בשר, ירקות וכו'). נסו להכין אותו בעצמכם ואולי תתמכרו גם… מרכיבים להכנת טחינה פלפלים קלויים 2 פלפלים (גמבות) אדומים 2 פלפלים (גמבות) צהובים 4-3 כפות טחינה גולמית חצי לימון טרי 3 שיני שום […]
קרא עוד
ירקות בתנור בעשבי תיבול
ירקות בתנור בעשבי תיבול זו התוספת המנצחת לכל מנה. אפשר לגוון ולחדש את המנה הזו בכל מיני צורות – אם זה בתיבול קצת שונה או תוספת של ירקות מפתיעים אחרים בכל פעם. ההכנה קלילה, מעט זמן (30 דקות בתנור) והטעם מעולה! מרכיבים להכנת ירקות בתנור בעשבי תיבול: 3 כפיות שמן זית 450 גר' פטריות (שמפיניון או פורטובלו […]
קרא עוד
פליאו פשטידת תרד
פליאו פשטידת תרד – אחד המתכונים הקלים להכנה,מטגנים מעט את הירקות, מערבבים את כל המצרכים ומסדרים אותם בתבנית פיירקס, מכניסים לתנור ואוכלים! לשדרוג הטעמים הוסיפו כמה פרוסות מנקניק המזווה לבחירתכם. מרכיבים להכנת פליאו פשטידת תרד: 5 ביצים 6 פרוסות נקניק המזווה, חתוך לרצועות 1-2 כפות שמן קוקוס 1/4 כוס חלב קוקוס 250 גר' עלי תרד (או […]
קרא עוד
אורז כרובית משודרג – תוספת לכל ארוחה
אורז כרובית משודרג עם נקניק בקר, עגבניות, בזיליקום, שקדים ועוד דברים טובים – התוספת המושלמת לכל ארוחה וכל תבשיל. אפשר להוסיף למתכון הזה כמעט כל דבר שאתם אוהבים; אגוזים, עשבי תיבול, ירקות ותבלינים ובכל וריאציה שתבחרו התוצאה תהיה מעולה. מרכיבים להכנת אורז כרובית משודרג : ראש כרובית גדול (ככל שיהיה גדול יותר יהיה יותר 'אורז') […]
קרא עוד
פליאו לביבות ירק
חנוכה הגיע וזה הזמן ללביבות! פליאו לביבות ירק – ללא גלוטן וללא טיגון, הגרסא הבריאה יותר ללביבות תפו"א האהובות, אפשר לשחק עם הירקות והתיבול שמכניסים פנימה ואפשר גם לטגן אם ממש רוצים 😉 מרכיבים להכנת פליאו לביבות ירק : 1 ביצה 3 כפות שמן קוקוס 1 כוס קישוא מגורד (2 קישואים קטנים בערך) – לגרד בפומפייה ולסחוט […]
קרא עוד
ממרח 'קטשופ' בייתי
פליאו ממרח 'קטשופ' בייתי – במקום לקנות קטשופ עמוס ברכיבים שלא מועילים לנו הגיע הזמן להכין ממרח עגבניות בייתי, מחומרים טבעיים בלבד, ללא סוכר עם מקסימום טעם! נכון, זה לא מתכון מהיר והוא דורש זמן הכנה אבל התוצאה שווה את זה בהחלט. מרכיבים להכנת ממרח 'קטשופ' בייתי: 1 כף שמן זית 1/2 בצל לבן, קצוץ דק 900 […]
קרא עוד
כרובית מצופה ואפוייה בתנור
כרובית מצופה ואפוייה בתנור – זה מעדן! כרובית בציפוי פריך ללא גלוטן, ללא טיגון מוגשת עם המטבל האהוב עלייכם ('קטשופ' בייתי, גוואקמולי, טחינה – הכל הולך). נצפה את הכרובית כשהיא חתוכה לפרחים קטנים וכך יתקבלו נגיסים קטנים ומושלמים! הוראות הכנה כרובית מצופה ואפוייה בתנור : 1 ראש כרובית גדול, לחתוך ולהפריד לפרחים קטנים 2 שיני שום, […]
קרא עוד
סלט וולדורף טעים ומשמח
סלט וולדורף הוא סלט משמח טעים ויוצא מגדר הרגיל; לא עוד עגבניה מלפפון וחסה אלא שילוב של טעמים מיוחדים, מתקתקות וחמיצות שבאה יחד עם התפוחים, טעם מרענן שמגיע מהסלרי ועל כל זה אפשר לגוון בתוספות מקפיצות: חמוציות, ענבים, אגוזי מלך ומה שמתחשק. מרכיבים להכנת סלט וולדורף : 2 כוסות סלרי – לחתוך את הגבעולים לקוביות קטנות 1-2 […]
קרא עוד
ריזוטו כרובית ופטריות
ריזוטו כרובית ופטריות – ריזוטו נימוח מ'אורז' כרובית שסופג את הטעמים המלוחים מהרוטב, מציר הבקר ומהפטריות. לכל מי שמכין ריזוטו מאורז, זה הזמן לנסות את גרסאת הכרובית! מרכיבים להכנת ריזוטו כרובית ופטריות : 1 ראש כרובית גדול, לחתוך לפרחים קטנים 1 בצל גדול, חתוך לקוביות 3 שיני שום, כתושות 350 גר' פטריות לבחירתכם, חתוכות לפרוסות דקות […]
קרא עוד
פליאו פסטו אבוקדו
אם אפשר לשלב שני דברים נפלאים יחד למה לא לנסות? פליאו פסטו אבוקדו – ממרח קרמי וטעים שהולך נהדר לצד כל מנה! בדיוק עכשיו כשעונת האבוקדו בשיאה – לגזור ולשמור. מרכיבים להכנת פליאו פסטו אבוקדו : 2 יח' אבוקדו בשל 1 כוס עלי בזיליקום טריים 3 שיני שום 1/4 כוס צנוברים (אפשר להחליף גם באגוז מלך או […]
קרא עוד
ארוחת בוקר פליאו – דייסה משודרגת
ארוחת בוקר פליאו – זרעי צ'יה ופשתן, חלב קוקוס ותפוחים, אפשר לומר שזו אחות של הדייסה המוכרת לכולנו משיבולת שועל. מנה טעימה ועשירה באנרגייה שתיתן לכם התחלה מתוקה ליום שלכם. הוראות הכנה ארוחת בוקר פליאו – דייסה משודרגת : 1 תפוח לבחירתכם, פרוס לפרוסות דקות 1 כוס חלב קוקוס 1/4 כוס קמח שקדים (אפשר לטחון שקדים במטחנת […]
קרא עוד
פטריות ושום בתנור
לפעמים המנות הפשוטות הן הטעימות ביותר, פטריות ושום בתנור היא אחת המנות האלה. 15 דקות של הכנה וצלייה מהירה בתנור וקיבלתם את הנשנוש האולטימטיבי, הטעם המעולה של השום והעסיסיות של הפטריות יגרמו לכם להכין מייד תבנית נוספת 🙂 מרכיבים להכנת פטריות ושום בתנור : 3 כפות שמן זית / שמן קוקוס 500 גר' של פטריות שמפיניון 4 שיני שום, […]
קרא עוד
לביבות כרובית
לביבות כרובית – לביבות מטוגנות בשמן קוקוס, נימוחות קריספיות וטעימות להפליא. מעולות כתוספת או כמנה צמחונית לארוחה, אפשר להגיש לצד מיני מטבלים שונים – טחינה, טפנד זיתים, גווקאמולי או מה שאהוב עליכם. מרכיבים להכנת לביבות כרובית : 1 ראש כרובית גדול, לחתוך לפרחי כרובית בינוניים 2 כפות של בצל ירוק, קצוץ 3 שיני שום, כתושות 1 […]
קרא עוד