טבעות בצל ללא גלוטן

טבעות בצל ללא גלוטן –  אין כמו להתפנק מידי פעם בתוספת טבעות בצל לצד המנה העיקרית או סתם כנשנוש. במתכון זה שלא כמו בדרך כלל הבלילה אינה מכילה גלוטן אבל הטעם המעולה נשאר כמו שהוא. ניתן להכפיל את כמויות המתכון לפי הצורך.

מרכיבים להכנת טבעות בצל ללא גלוטן:

שמן לטיגון לבחירתכם – שמן זית, קוקוס או אבוקדו

2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות

2 כוסות חלב קוקוס (המכיל כמה שיותר אחוזי שומן)

1 כוס קמח קוקוס (ניתן לטחון שבבי קוקוס במטחנת תבלינים לקבלת קמח)

3/4 כוס אבקת טפיוקה או קורנפלור

2-3 כפות חומץ תפוחים אורגני

1-2 כפיות מלח

הוראות הכנה:

1 בקערה שטוחה ורחבה – הניחו את פרוסות הבצל (הפרידו אותן זו מזו) ושפכו עליהן את חלב הקוקוס וחומץ התפוחים, ערבבו את הפרוסות היטב כך שיהיו מכוסות בנוזל והשרו אותן למשך 10 דקות בקערה.

2 ערבבו היטב בקערה נוספת את קמח הקוקוס, אבקת הטפיוקה/קונפלור והמלח.

3 הניחו על הגז מחבת וחממו בתוכה כ-2 ס"מ של שמן לבחירתכם, הכינו לכם בצד צלחת ועליה נייר סופג – אל הצלחת תעבירו את טבעות הבצל המוכנות.

4 בדומה להכנת שניצלים – בעזרת מזלג העבירו פרוסת בצל מהקערה עם הנוזלים וטבלו אותה בקערת הקמח היטב משני הצדדים. העבירו את טבעת הבצל למחבת עם השמן וטגנו אותה היטב משני הצדדים (כ-30 שניות מכל צד, עד שהיא משחימה מעט). לאחר הטיגון הניחו את הטבעות המוכנות על גבי הנייר הסופג.

חזרו על התהליך והכינו כך את כל פרוסות הבצל, בתיאבון!