פטריות מוקפצות ביין לבן

פטריות מוקפצות ביין לבן זו תוספות מעולה לכל הארוחות –  אפשר לאכול אותה לצד המנה העיקרית, לטגן ביצת עין על מצע הפטריות לארוחת הבוקר או אפילו להשתמש בפטריות כבסיס לרוטב לפסטה (ללא גלוטן כמובן).

מרכיבים להכנת פטריות מוקפצות ביין לבן :

1 כף שמן זית או כל שמן אחר לטיגון

500 גר' פטריות שמפניון טריות, חצויות או חתוכות לרבעים

3-4 שיני שום, כתושות

1/4 כוס יין לבן

1/2 כפית תימין

1/2 כפית אורגנו

4 עלי רוזמרין

חופן בצל ירוק / עירית קצוצה

מלח ופלפל לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 מחממים מחבת על להבה בינונית, כשהמחבת חמה מוסיפים את שמן הזית ומחממים אותו. מתחילים לטגן את עשבי התיבול (אורגנו, תימין, רוזמרין) יחד עם הפטריות על המחבת כ-5-7 דקות תוך ערבוב מתמיד.

2 לאחר שהפטריות הגירו מעט נוזלים מוסיפו את שיני השום הכתוש למחבת יחד עם המלח והפלפל ומטגנים למשך 1-2 דקות.

3 מוסיפים למחבת את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש ל1-2 דקות נוספות לצמצום היין.

4 מסירים את המחבת מהאש, מפזרים מעל את הבצל הירוק / העירית ומגישים, בתיאבון!