סלט גזר גמדי מתוק וצימוקים
אפשר לקרוא למנה הזו בשם המסורתי 'צימעס' או סלט גזר גמדי מתוק וצימוקים , אבל למי חשוב השם כשהתוצאה היא סלט מתקתק עם נגיעות שמיר שעושה חשק להמשיך לאכול ממנו עוד ועוד… עכשיו לתקופת החגים ובכלל – מתכון לסלט קליל, מהיר, שאפשר לשמור במקרר ולשלוף אותו לצד כל מנה אחרת. מרכיבים להכנת סלט גזר גמדי מתוק וצימוקים […]
קרא עודסלט בריאות ברוטב שקדים והדרים
סלט בריאות ברוטב שקדים והדרים – סלט המכיל נתחי עוף, עלים ירוקים, צנונית ובצל סגול ברוטב מתקתק שמורכב מממרח שקדים, מיץ תפוז, נגיעות של חרדל ודבש ועוד הרבה דברים טובים. מנה מנצחת ירוקה וטעימה ביותר לצד כל ארוחה. מרכיבים להכנת סלט בריאות ברוטב שקדים והדרים : לסלט: 250 גר' נתחי חזה עוף פרוס 3 כוסות עלי […]
קרא עודפליאו בטטות, שקדים ורימונים
פליאו בטטות, שקדים ורימונים – אפשר לקרוא לזה פשוט 'פירה' אבל התוצאה הסופית הרבה יותר טעימה ועשירה. תוספת צבעונית ובריאה לצד כל ארוחה ממרכיבים פשוטים שיש בבית (בעיקר עכשיו כשעונת הרימונים התחילה). מרכיבים להכנת פליאו בטטות, שקדים ורימונים : 3-4 בטטות בינוניות 1 רימון בינוני (להפריד ולהוציא את כל הגרעינים) 1/4 כוס פרוסות שקדים 1/2 כוס […]
קרא עודסלט ירקות שורש
סלט ירקות שורש צבעוני וטעים שישדרג לכם כל ארוחה. את הירקות יש לחתוך לרצועות דקות בעזרת מנדולינה / קולפן / סכין וקרש חיתוך או בכל דרך אחרת שתבחרו. כמובן שאת הסלט אפשר לשפר ולשדרג בעזרת ירקות אחרים שאהובים עליכם, עשבי תיבול או כל רוטב שאתם מתחברים אליו – להכין, לשמור במקרר ולאכול בכל הזדמנות! מרכיבים […]
קרא עודפסטה פסטו ופטריות
במתכון פסטה פסטו ופטריות נשתמש בפסטה מאורז (להשיג בסופר או בחנויות טבע). מנה קלילה להכנה לארוחת צהריים או ערב, ניתן להשתמש במתכון המעולה הזה לפסטו פיסטוקים או להשתמש בממרח פסטו קנוי. מרכיבים להכנת פסטה פסטו ופטריות : חבילת פסטה מאורז (או שתי חבילות תלוי בגודל, בערך 200-250 גר' פסטה) 600 גר' רסק עגבניות איכותי – חברת מוטי למשל […]
קרא עודסלט ביצים ואבוקדו
סלט ביצים ואבוקדו – קל להכנה, בריא, משביע והולך נהדר לצד כל מנה או ארוחה! כדי להפוך את המנה הזאת לסופר-טעימה אפשר להוסיף כמה פרוסות בשר דקות (מהמזווה כמובן) של צלעות בקר או רוסטביף, לטגן אותן קלות, לחתוך ולהוסיף לסלט. בזהירות, זה עלול להיות ממכר… מרכיבים להכנת סלט ביצים ואבוקדו : 5 ביצים קשות (לבשל ולקלף) […]
קרא עודכרובית וירקות בתנור בחומץ בלסמי
כרובית וירקות בתנור בחומץ בלסמי – כדי להכין את המנה הזו תצטרכו תבנית מתאימה לתנור, ירקות, חומץ בלסמי ומינימום מאמץ. את הירקות מכניסים לצלייה בתנור בחום גבוה ומוציאים אותם כשהם נימוחים וטעימים, כך מקבלים תוספת מושלמת למנה עיקרית. מרכיבים להכנת כרובית וירקות בתנור : 1 ראש כרובית גדול 1-2 כוסות שעועית ירוקה (טרייה או קפואה) […]
קרא עודקישואים מטוגנים במטבל טחינה שמיר
קישואים מטוגנים במטבל טחינה שמיר – פרוסות קישוא בציפוי קמח קוקוס בטיגון קל שיוצאות קריספיות וטעמיות להפליא ולצידן מטבל טחינה ושמיר שהופך את המנה הזו למנה ראשונה מנצחת. טעים, בריא ומספק ביותר. מרכיבים להכנת קישואים מטוגנים : שמן קוקוס לטיגון הקישואים 2-3 קישואים יפים ועבים, לפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ פלוס מינוס 3 כפות קמח קוקוס […]
קרא עודסלט כרוב-גזר ברוטב אסיאתי
כשרוצים לגוון בסלטים שמגישים לצד הארוחה סלט כרוב-גזר ברוטב אסיאתי עושה את העבודה! הבסיס של הסלט פשוט מאוד – כרוב וגזר קצוצים (אפשר כמובן להגדיל נפח עם עוד ירקות שאתם אוהבים ומתאימים, קולורבי לדוגמא), הרוטב עם הטעם האסיאתי הופך אותו לסלט מעולה שהולך לצד כל מנה וארוחה! מרכיבים להכנת סלט כרוב-גזר ברוטב אסיאתי : 1/2 ראש כרוב […]
קרא עודתבשיל צמחוני מעולה
תבשיל צמחוני מעולה וצבעוני שתוכלו להכין תוך מעט זמן, לנצל את שאריות הירקות ששוכבים לכם במקרר ולאכול בהנאה. כמובן שתמיד ניתן להוסיף כל סוג של בשר/עוף לתבשיל או שאפשר להשתמש בו כתוספת וכמנה עיקרית צמחונית. מרכיבים להכנת תבשיל צמחוני : 3 כפות שמן זית 1 בצל גדול, חתוך 4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות 2 גזרים גדולים, […]
קרא עודסלט ברוקולי
סלט ברוקולי עם ברוקולי מבושל קלות, ירקות טריים, חמוציות ואגוזים. סלט בריא ועשיר, שיכול להיות כתוספת לצד מנה עיקרית, תוכלו להגדיל את הנפח ולהוסיף עוד ירקות שאהובים עליכם. (בערך 4 מנות) מרכיבים להכנת סלט ברוקולי : 3 ראשי ברוקולי בינוניים, חתוכים לפרחים קטנים 2 גזרים, קלופים ומגורדים 1/2 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות 1/2 כוס עלי בייבי […]
קרא עודסלט אבוקדו, הדרים ותאנים
סלט אבוקדו, הדרים ותאנים הוא סלט נפלא ומרשים לרגעים שבא לכם לגוון במטבח ולחרוג מהסלט הקצוץ (עגבניה-מלפפון-חסה) או לימים שבהם אתם מתארחים וצריכים להביא אתכם מנה מפתיעה מרעננת וטעימה. ניתן לשדרג את הסלט בתוספת ירקות אגוזים וגרעינים לבחירכם! מרכיבים להכנת סלט אבוקדו, הדרים ותאנים : 4 כוסות עלי בייבי / אורוגולס / חסה / מיקס עלים […]
קרא עודסלק בחומץ בלסמי
מנת צד מושלמת וקלה להכנה – סלק בחומץ בלסמי שיוסיף לכם את הצבע הסגלגל לארוחה ויעשיר אותה בערכים תזונתיים. אוהבי הסלק – המתכון הזה בשבילכם! מרכיבים להכנת סלק בחומץ בלסמי : 7 סלקים בינוניים, חתוכים לרבעים כף שמן קוקוס 2 כפות חומץ בלסמי 1/4 כפית מלח הוראות הכנה: 1 חממו תנור מראש ל-180 מעלות צלסיוס. 2 […]
קרא עודפליאו מיונז בהכנה ביתית
פליאו מיונז – ממרח מיונז קל ופשוט להכנה ביתית. לכל חובבי המיונז – דרך פשוטה ובריאה יותר להכין את הממרח ולשלב אותו בכל ארוחה שתרצו. במתכון מכינים את הממרח עם מקצף ידני, ניתן להכין אותו גם עם בלנדר (במידת הצורך – הוסיפו כף מים בעת ההקצפה). מרכיבים להכנת פליאו מיונז: (ניתן להגדיל כמויות בהתאמה) 1 […]
קרא עודפירה דלעת ובצל מטוגן
פירה נוסח פליאו – במקום תפוחי אדמה – פירה דלעת ובצל מטוגן שאפשר גם לשדרג עם בטטה ושום לטעם עשיר ומתקתק, תוספת מעולה לצד כל מנה עיקרית. מצרכים להכנת פירה דלעת ובצל מטוגן : 800-900 גר' דלעת מתוקה (עדיף להשתמש בדלורית / דלעת ערמונים / דלעת דבש לקבלת המרקם הטוב ביותר לפירה) בצל לבן גדול, קצוץ דק […]
קרא עודצ'יפס סלק ובטטה
צ'יפס סלק ובטטה הוא לא בדיוק "צ'יפס" כי לא מטגנים את הירקות בשמן עמוק כמו שנהוג בדרך כלל אבל הירקות שנחתכים דק דק ונאפים בתנור יוצאים פריכים וקראנצ'ים וטעימים. כדאי לאכול את הירקות כשהם יוצאים חמים מהתנור כי לאחר זמן מה (בטמפרטורת החדר או במקרר) הם מאבדים את פריכותם ומתרככים. מנה שיכולה לשמש כנשנוש או […]
קרא עוד'סביחסה' – סביח בחסה
סביח בחסה – עלי חסה יכולים לשמש מצע נהדר לכל מיני סוגים של 'ראפים' כתחליף לטורטייה / לאפה ובמתכון הזה אפילו כתחליף לפיתה! ברור שהטעם של החסה קצת שונה אבל היא בהחלט עושה את העבודה – מחזיקה ועוטפת יחד את כל הרכיבים של הסביח ומוסיפה קראנצ'יות ורעננות בכל ביס. נסו בעצמכם וצרו לכם את ה'ראפ' האהוב עליכם, […]
קרא עודארוחת ערב פליאו – ביצת עין, בטטות כרישה ובצל
מתכון ארוחת ערב פליאו קלילה – ביצת עין (או כל סוג עשייה שאתם אוהבים) מונחת על מצע בטטות בצל וכרישה מושחמים קלות. את המתכון ניתן לשדרג ע"י הוספת ירקות למשל- פלפל, תפוח אדמה, פטריות וכו'. זמן הכנה קצר והתעסקות מינימלית. מרכיבים להכנת ארוחת ערב פליאו : ביצים, לפי מספר הסועדים 2 בטטות קטנות או אחת בינונית, […]
קרא עודפליאו גרנולה
פליאו גרנולה – גרנולה מתקתקה שעשוייה מאגוזים, צימוקים ומייפל. נשנוש מעולה בין הארוחות או כארוחה בפני עצמה (אפשר לשלב עם פירות חתוכים וחלב קוקוס לדוגמא), קלה להכנה ונשמרת במיכל אטום לאורך זמן. אפשר לשחק עם המרכיבים לפי העדפה – להוסיף חמוציות במקום צימוקים, להשתמש באגוזי קשיו, אגוזי מלך וכו'… מרכיבים להכנת פליאו גרנולה: 1/2 כוס סירופ […]
קרא עודתוספת פטריות, לימון ועשבי תיבול
מנה זריזה ביותר ממעט מצרכים, פטריות, לימון ועשבי תיבול – דרך מצויינת להכין תוספת מהירה ולהשתמש בפטריות שבמקרר. ניתן להשתמש בכל סוגי הפטריות שתרצו ולהעשיר בעשבי התיבול האהובים עליכם (ניתן להוסיף רוזמרין, מרווה וכו'). מנה נהדרת לכל הארוחות – בוקר, צהריים וערב. מרכיבים להכנת פטריות, לימון ועשבי תיבול : 4 כוסות פטריות שמפיניון (פרוסות לפרוסות בינוניות) 1.5 כפות […]
קרא עוד