ממרח חרדל בייתי

ממרח חרדל בייתי – כמו הרבה דברים שאנו פשוט רגילים לקנות, הכנת ממרח חרדל בייתי היא דבר פשוט וקל שאחרי שתתנסו בה בעצמכם לא תבינו מדוע לא עשיתם זאת קודם? בהכנה הבייתית אפשר לשחק עם הטעמים ולהכין את הממרח בדיוק באופן בו אתם אוהבים אותו.

מרכיבים להכנת ממרח חרדל בייתי :

1 כוס גרגירי חרדל (תוכלו לקנות גרגירי חרדל צהובים לכל הכמות, או לשלב 1/3 כוס של גרגירי חרדל שחור או חום)

1/2 כוס חומץ תפוחים טבעי ואורגני

1/4 כוס מים

1/4 כוס דבש / מייפל

1/2 כפית מלח

תוספות אפשריות:

זרעי כוסברה

עשבי תיבול (שמיר, כוסברה, פטרוזיליה וכו)

אגוזים טחונים

הוראות הכנה:

1 תחילה, משרים את גרגירי החרדל שבחרתכם יחד עם המים והחומץ ל 12-24 שעות, עש שגרגירי החרדל מתרככים וסופחים את הנוזלים (במידה והנוזלים נעלמים כליל, הוסיפו עוד מעט מים וחומץ ביחס של 1:2 בהתאמה.)

2 הכניסו את גרגירי החרדל למעבד מזון וטחנו אותם היטב (לפי המרקם שתרצו לקבל – ממרח חלק ואחיד או חרדל עם גרגירי חרדל שלמים).

3 הוסיפו לתערובת הטחונה את המלח והדבש, ערבבו וטעמו. במידת הצורך – הוסיפו מעט דבש להמתקה, או תבלינים כאוות נפשכם.

4 אחסנו את החרדל בצנצנת סגורה ונקייה ושמרו אותו במקרר, אכלו בתיאבון!