לביבות מנגולד ובטטה

לביבות מנגולד ובטטה – לביבות מטוגנות בעלות טעם מתקתק מהנוכחות של הבטטה. קלות להכנה והכי טעימות בדיוק כשהן יוצאות מהמחבת. ניתן להעשיר את המתכון הבסיסי הזה בכל הירקות והתבלינים שאתם אוהבים וליצור גרסא משלכם!

מרכיבים להכנת לביבות מנגולד ובטטה :

3 כפות קמח שקדים (ניתן לטחון שקדים במטחנת תבלינים)

3 ביצים

1 בצל גדול מגורר

1 תפוח אדמה מגורר

1 בטטה מגוררת

2 גזרים, מגוררים

3 שיני שום, כתושות

צרור מנגולד, קצוץ

2 כפות כוסברה קצוצה

1/2-1 כפית מלח

1/4-1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1 הרתיחו מים בקומקום, הכניסו את המנגולד הקצוץ לקערה וכסו אותו במים רותחים. לאחר דקה וחצי סננו את המנגולד מהמים ושטפו אותה במים קרים. סננו את המנגולד היטב ויבשו אותו.

2 בקערה גדולה ערבבו היטב את כל מרכיבי הלביבות: קמח שקדים, ביצים, מנגולד, בצל, תפוח אדמה, בטטה, גזר, שיני שום, כוסברה קצוצה, מלח ופלפל.

3 חממו מחבת על חום בינוני, במחבת חממו 1-2 כפות שמן זית. צרו מהבלילה בקערה לביבות שטוחות, טגנו אותן במחבת כ-3 דק' מכל צד (עד שהלביבה משחימה מעט).

אכלו בתיאבון!