סלט ירקות שורש צלויים וירוקים

סלט ירקות שורש צלויים וירוקים – מנה שמחה טעימה וצבעונית שתשדרג לכם את הארוחה. תחילה צולים את ירקות השורש בתנור (כשהם פרוסים דק-דק), אחר כך מניחים אותם על מצע ירוקים ומוסיפים רוטב מעל. סלט מושלם לימי החורף (ולא רק!).

מרכיבים להכנת סלט ירקות שורש צלויים וירוקים :

1 קולורבי, קלוף וחתוך לפרוסות דקות

2 סלקים, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לפרוסות קטנות

1.5 כוסות של מיקס עלי בייבי

1 כוס של קרעי עלי חסה

1/2 כוס מיקס נבטים אהוב עליכם (חמניה/ברוקולי/אפונה/צנונית וכו')

4 כפות שמן זית

1 כף סילאן

1/2 כף חומץ בלסמי

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית חרדל

מלח ופלפל שחור לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-180 מעלות.

2 בקערה ערבבו את פרוסות הקולורבי, הסלק והבטטה יחד עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח ופלפל.

3 על גבי תבנית אפייה, סדרו את פרוסות הקולורבי, הסלק והבטטה המתובלות, כך שישנם רווחים בינהם.

4 אפו את הפרוסות בתנור למשך 20-30 ש' (תלוי בעצמת התנור), בדקו את הפרוסות מידי פעם (כשהן רכות וטעימות לאכילה כבו את התבנית והוציאו מהתנור).

5 בקערה גדולה – הניחו את קרעי החסה, הנבטים ועלי הבייבי. על מצע הירוקים הניחו את הפרוסות האפויות וערבבו. בקערה קטנה ערבבו יחד את מרכיבי הרוטב (סילאן, שמן זית, חומץ, מיץ לימון, חרדל ומלח ופלפל לפי הטעם).

6 שפכו את הרוטב על גבי הסלט, ערבבו ואכלו בתיאבון!