רצועות סינטה ובצל ירוק
רצועות סינטה ובצל ירוק – מנה שמכינים בצ'יק והטעם כל כך טוב! את נתח הסינטה פורסים לרצועות דקות ומקפיצים אותן על המחבת עם הבצל הירוק והתיבול (כמובן שאפשר להוסיף רצועות של ירקות אחרים שאוהבים – פלפל, בצל לבן, כרוב וכו'). מרכיבים להכנת רצועות סינטה ובצל ירוק : 3 כפות שמן קוקוס 500 גר' פרוסות סינטה דקות, […]
קרא עודפליאו צלעות בקר
פליאו צלעות בקר – אין מאכל יותר קלאסי לחובבי הפליאו מצלעות בקר עשויות היטב בתנור, טעימות, עסיסיות ומפנקות. את הצלעות עוטפים במרינדה למשך לילה ולמחרת אופים אותן בתנור. מנה עיקרית משובחת שכדאי לאכול לצד סלט טעים, פירה כרובית או ירקות שורש אפויים בתנור. מרכיבים להכנת פליאו צלעות בקר: 1 קילו צלעות בקר, מופרדות אחת אחת […]
קרא עודפליאו קוביות סינטה במחבת
פליאו קוביות סינטה במחבת – במקום להכין סטייק מנתח סינטה שלם, נחתוך אותו לקוביות ונבשל אותו בחום גבוה לזמן קצר יחד עם שום כתוש, בצל, מלח פלפל ועשבי תיבול קצוצים מלמעלה. מנה עיקריות מושלמת ועסיסית שתבוא מעולה ליד סלט עשיר. מרכיבים להכנת פליאו קוביות סינטה במחבת : 2-3 כפות שמן קוקוס 400 גר' סטייק סינטה, […]
קרא עודמוקפץ בשר, גזרים ובצל
מוקפץ בשר, גזרים ובצל – עוד גרסא למנה מוקפצת שמכינים צ'יק צ'ק. מוקפץ בשר טעים שאפשר לאכול כמנה עיקרית או לשלב לאחר מכן במנות שונות (למשל בחביתה בארוחת בוקר). המוקפץ טעים חם או קר לפי טעמכם. מרכיבים להכנת מוקפץ בשר, גזרים ובצל : 2 כפות שמן קוקוס 500-600 גר' נתחי סינטה, חתוכים לרצועות מתאימות למוקפץ 1 […]
קרא עודקציצות בקר וסלט
קציצות בקר וסלט – הפעם הקציצות לא ישחו בתוך רוטב אלא יוגשו בתוך סלט ירקות (זה יכול להיות כל סלט ירקות אהוב עליכם). אל הקציצות והסלט תוכלו להוסיף רוטב לבחירתכם (שמן זית, לימון, שום, חרדל, דבש – כל אפשרות שתרצו) וכך תקבלו מנה נפלאה משביעה ובריאה! מרכיבים להכנת קציצות בקר וסלט : 2 כפות שמן זית […]
קרא עודקדירת בשר
קדירת בשר – תבשיל נימוח, חם ומטריף של נתחי בשר רכים בליווי ירקות ורוטב סמיך שנוצר לאחר בישול ארוך. בימים בהם יש לכם זמן ארוך לבישול וסבלנות הכינו קדרת בשר טעימה ומנחמת שכל בני הבית יודו לכם עליה. מתאים בעיקר (אך לא רק) לימי חורף קרירים בהם כיף להתפנק על תבשיל מזין ומחמם. מרכיבים להכנת […]
קרא עודקציצות בקר טחון ודלעת
קציצות בקר טחון ודלעת – עם ספגטי קישוא, לצד ירקות בתנור, יחד עם סלט עשיר – קציצות באות טוב בכל ארוחה! הקיץ הגיע, הדלעת נמצאת בשפע וה הזמן להפיק ממנה מטעמים, הפעם בשילוב בקר טחון ליצירת קציצות נהדרות! מרכיבים להכנת קציצות בקר טחון ודלעת : 2-4 כפות שמן, זית / קוקוס לבחירתכם 500 גר' בשר בקר […]
קרא עודמעורב בקר וירקות
מעורב בקר וירקות – אחת המנות הכי כיפיות להכנה בגלל שהיא קלה יחסית ויוצאת בטעם משגע! אפשר לשמור במקרר ולאכול קר (למי שאוהב) או לשמור ולהשתמש בשאריות לארוחה אחרת. מרכיבים להכנת מעורב בקר וירקות : 1/2 ראש כרוב קטן, קצוץ לרצועות דקיקות וקצרות 3 גזרים, קלופים ומגורדים בפומפייה 2 בצלים בינונים, קצוצים דק מאוד 4 שיני […]
קרא עודקציצות ברוטב אדום
קציצות ברוטב אדום בטעם שמחזיר אותנו הביתה. את הקציצות אופים בתנור ואת הרוטב מכינים על מחבת בנפרד, לאחר מכן מחברים את הרוטב והקציצות יחד והקסם קורה! מומלץ לאכול עם תוספת טעימה ליד – אורז כרובית, פסטה קישואים או ירקות נימוחים בתנור. מרכיבים להכנת קציצות ברוטב אדום : 800 גר' בשר עוף טחון 400 גר' בשר בקר […]
קרא עודמוקפץ ירקות עם בשר וביצת עין
מוקפץ ירקות עם בשר וביצת עין – המנה הזו יכולה להיות בארוחת הבוקר, ערב או צהריים והיא תמיד תהיה מזינה וטעימה בטירוף והחלק הטוב הוא שהיא לוקחת 30 דקות של הכנה. מנה עשירה בירקות וחלבונים שתיתן לכם אנרגיה במהלך היום, כמובן שניתן לשדרג אותה ולהוסיף לה מכל הבא ליד. מרכיבים להכנת מוקפץ ירקות עם בשר וביצת […]
קרא עודתבשיל בקר ודלעת
תבשיל בקר ודלעת – תבשיל מחמם, טעים ונעים לימים קרירים. עשיר בטעם ולאחר בישול ארוך הבשר יוצא רך והדלעת נימוחה. תוכלו להכין את התבשיל בסיר יעודי לבישול איטי וארוך (חשמלי), או בתוך סיר גדול בעל תחתית עבה על גבי אש נמוכה על הגז. מרכיבים להכנת תבשיל בקר ודלעת : 4 כפות שמן זית 900-999 גר' בשר […]
קרא עודקציצות בקר, תרד ועשבי תיבול
קציצות בקר, תרד ועשבי תיבול – ניתן להכין כקציצות עגולות אפויות בתנור או לאפות אותן ישירות בתבנית עוגיות / מאפינס לבחירתכם. אכלו אותן כשהן חמות מהתנור לצד מטבלים וממרחים אהובים (טחינה, טפנד, פסטו וכו') או לצד ירקות אפויים בתנור! מרכיבים להכנת קציצות בקר, תרד ועשבי תיבול : 1 כף שמן זית / קוקוס 800-900 גר' בשר […]
קרא עודריזוטו כרובית בקר ופטריות
ריזוטו כרובית בקר ופטריות – מנה עיקרית טעימה כל כך שלא תרגישו שבריזוטו הזה אין בכלל אורז אמיתי אלא גרגירי כרובית. המנה הזו לא דורשת משהו מיוחד מלבד מחבת עמוקה שתכיל את כל הרכיבים ומעבד מזון שיוכל לקצוץ את פרחי הכרובית למרקם גרגירי דמוי אורז. מרכיבים להכנת ריזוטו כרובית בקר ופטריות : 1/2 קילו בשר […]
קרא עודפליאו פרייד רייס (כרובית, עוף/בקר וירקות אהובים)
פליאו פרייד רייס – גרסאת פליאו למנה האהובה מהמזרח, הפעם האורז הוחלף בכרובית ואתם תוכלו לבחור מה להוסיף למוקפץ – עוף, בקר ושאר ירקות, הכל הולך! זו בקלות יכולה להיות מנת שאריות טעימה מזינה וקלה להכנה. מרכיבים להכנת פליאו פרייד רייס : 1 ראש כרובית גדול, לחתוך לפרחים קטנים 1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות […]
קרא עודנזיד בשר בקר וצ'ילי (גרסאת צ'ילי קון קרנה)
מתכון מעולה לנזיד בשר בקר וצ'ילי (גרסאת צ'ילי קון קרנה לאלו מכם שמתגעגעים לתבשיל המפורסם ממרכז אמריקה), ניתן להכין גם על גבי הכיריים וגם בתוך תבנית בתנור. נהדר לאכול את התבשיל יחד עם ירקות בתנור, אורז או קינואה. מרכיבים להכנת נזיד בשר בקר וצ'ילי : כף שמן זית / שמן קוקוס 1 בצל גדול, קצוץ דק […]
קרא עודסלט ברוקולי
סלט ברוקולי עם ברוקולי מבושל קלות, ירקות טריים, חמוציות ואגוזים. סלט בריא ועשיר, שיכול להיות כתוספת לצד מנה עיקרית, תוכלו להגדיל את הנפח ולהוסיף עוד ירקות שאהובים עליכם. (בערך 4 מנות) מרכיבים להכנת סלט ברוקולי : 3 ראשי ברוקולי בינוניים, חתוכים לפרחים קטנים 2 גזרים, קלופים ומגורדים 1/2 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות 1/2 כוס עלי בייבי […]
קרא עודבשר בקר טחון וכרוב בקארי על המחבת
בשר בקר טחון וכרוב בקארי – מנה זריזה ש'מוקפצת' על המחבת, דרך נהדרת להשתמש בכרוב ולשלב אותו במטבח. ניתן לשנות לעוף/הודו טחון לפי העדפתכם או לשלב חצי-חצי. מרכיבים להכנת בשר בקר טחון וכרוב בקארי : כף שמן לבחירתכם – שמן קוקוס / שומן בקר מזוקק 500 גר' בשר בקר טחון 1 בצל גדול, קצוץ דק 1/2 […]
קרא עודמוקפץ בקר פלפלים ואגוזים
מוקפץ בקר פלפלים ואגוזים – להכנת המנה הזו רצוי להשתמש בווק למרות שאם אין לכם גם מחבת בעלת תחתית טובה תספיק. ניתן לגוון ולהשתמש באגוזים האהובים עליכם או להוסיף ירקות ולשדרג את הטעמים. את המנה ניתן להגיש עם אורז/אורז כרובית בצד, סלט או ירקות בתנור. מצרכים להכנת מוקפץ בקר פלפלים ואגוזים : 700 גר' בשר בקר […]
קרא עודפטריות ממולאות בתנור
פטריות ממולאות בתנור היא אחת המנות שקל להכין ועוד יותר כיף לאכול! מנה ראשונה שמצריכה רק לקצוץ את כל הרכיבים, למלא את הפטריות ולהכניס לתנור ל-15-20 דקות. את הפטריות אפשר להשאיר במילוי צמחוני ועל מנת לשדרג את המנה ניתן להוסיף כמה פרוסות של רוסטביף/צלעות בקר של 'המזווה' ולקבל ארוחת פליאו ברגע. מרכיבים להכנת פטריות ממולאות בתנור […]
קרא עודבשר ובטטות ברוטב הודי אדום
מתכון עם ניחוחות הודיים של בשר ובטטות ברוטב הודי אדום . מנה מנצחת בה הבשר יוצא נימוח ורך בתוספת בטטות ומגוון תבלינים עסיסיים, ברוטב בלתי נשכח. מנה נהדרת לארוחות חג או לארוחת צהריים מפנקת ביותר. מרכיבים להכנת בשר ובטטות ברוטב הודי אדום : מרכיבים להכנת הבשר: 600-700 גר' בשר בקר לתבשילי קדירה (לגולאש) חתוך לקוביות. 2 כפות […]
קרא עוד