סלט ברוקולי

סלט ברוקולי עם ברוקולי מבושל קלות, ירקות טריים, חמוציות ואגוזים. סלט בריא ועשיר, שיכול להיות כתוספת לצד מנה עיקרית, תוכלו להגדיל את הנפח ולהוסיף עוד ירקות שאהובים עליכם.
(בערך 4 מנות)

מרכיבים להכנת סלט ברוקולי :

3 ראשי ברוקולי בינוניים, חתוכים לפרחים קטנים

2 גזרים, קלופים ומגורדים

1/2 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות

1/2 כוס עלי בייבי / רוקט

1/2 כוס חמוציות מיובשות לא ממותקות

1/2 כוס שקדים פרוסים

ניתן להוסיף: 4-5 פרוסות נקניק צלעות בקר, לחתוך לפרוסות ולהוסיף טרי או לטגן שתי דקות על המחבת ולהוסיף.

הוראות הכנה:

1 מלאו סיר בינוני ב5 כוסות מים והוסיפו מעט מלח (כמות שתספיק לכסות את פרחי הברוקולי). הרתיחו את המים והכניסו את פרחי הברוקולי לבישול קצרצר של 2 דקות על מנת שיתרככו.

הכינו בצד קערה עם מי קרח, סננו את פרחי הברוקולי מהסיר לאחר הבישול והכניסו אותם למי הקרח על מנת לעצור את הבישול במהירות.

2 סננו את פרחי הברוקולי ממי הקרח. ערבבו בקערה גדולה את כל רכיבי הסלט: פרחי הברוקולי, הבצל, הגזר, עלי הבייבי, החמוציות והשקדים הפרוסים (גם את נקניק צלעות הבקר במידה והוספתם :)).

3 תבלו את הסלט במעט שמן זית, לימון מלח ופלפל או לחלופין צרו לכם רוטב לסלט לפי דמיונכם:

תוכלו להשתמש במיונז, חומץ תפוחים, דבש, חומץ בלסמי, חרדל או כל בסיס אחר לרוטב שאתם אוהבים.

בתיאבון!