רצועות סינטה ובצל ירוק

רצועות סינטה ובצל ירוק – מנה שמכינים בצ'יק והטעם כל כך טוב! את נתח הסינטה פורסים לרצועות דקות ומקפיצים אותן על המחבת עם הבצל הירוק והתיבול (כמובן שאפשר להוסיף רצועות של ירקות אחרים שאוהבים – פלפל, בצל לבן, כרוב וכו').

מרכיבים להכנת רצועות סינטה ובצל ירוק :

3 כפות שמן קוקוס

500 גר' פרוסות סינטה דקות, לחתוך לרצועות

4 שיני שום, כתושות

4-5 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לרצועות בינוניות

1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר

2-3 כפות מים

2 כפות רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן

1 כף רוטב דגים ללא גלוטן

1 כף סירופ מייפל

1 כפית שמן שומשום

1/2 כפית צ'ילי גרוס

הוראות הכנה:

1 חממו מחבת על להבה בינונית – גבוהה. חממו על המחבת 1-2 כפות של שמן קוקוס. כשהשמן חם הניחו את רצועות הסינטה על המחבת (יתכן ותצטרכו לחלק את טיגון הבשר לשתי פעמים לפי גודל המחבת, השתדלו ליצור שכבה אחת אחידה של רצועות בקר על המחבת). טגנו את הרצועות כ-1-2 דקות מכל צד, עד שהן משחימות והופכות כהות יותר.

2 הניחו את רצועות הבקר המטוגנות בקערה בצד. חממו כף נוספת של שמן זית על המחבת וטגנו את השום הכתוש, הג'ינג'ר והצ'י'לי הגרוס למשך דקה.

3 הוסיפו למחבת את רוטב הסויה, רוטב הדגים, המייפל, שמן השומשום, והמים וערבבו היטב. הביאו את הרוטב לרתיחה ולאחר הרתיחה הנמיכו את האש. הוסיפו לרוטב את רצועות הבקר, ערבבו ובשלו במחבת למשך 3 דקות נוספות.

4 פזרו את רצועות הבצל הירוק מעל רצועות הבקר, הסירו מן האש, הגישו ואכלו בתיאבון!