בשר בקר טחון וכרוב בקארי על המחבת

בשר בקר טחון וכרוב בקארי – מנה זריזה ש'מוקפצת' על המחבת, דרך נהדרת להשתמש בכרוב ולשלב אותו במטבח. ניתן לשנות לעוף/הודו טחון לפי העדפתכם או לשלב חצי-חצי.

מרכיבים להכנת בשר בקר טחון וכרוב בקארי :

כף שמן לבחירתכם – שמן קוקוס / שומן בקר מזוקק

500 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

1/2 ראש כרוב ירוק קטן, חתוך לרצועות קטנות ודקות

2 שיני שום, כתושות

2 כפיות אבקת קארי איכותית

1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון

כף וחצי מיץ ליים סחוט טרי / מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 חממו על להבה בינונית-גבוהה מחבת בעלת תחתית עבה ועליה חממו את כף השמן שבחרתם. טגנו את הבצל הקצוץ על המחבת עד שהוא מתחיל להתרכך ולהפוך שקוף-זהוב.

2 הוסיפו למחבת את הבשר הטחון, הפרידו את חתיכות הבשר באמצעות כף עץ, ערבבו והשחימו את הבשר מכל צדדיו והמרקם הופך פירורי יותר.

3 הוסיפו את השום הכתוש, אבקת הקארי, אבקת הג'ינג'ר, המלח והפלפל וערבבו למשך 30 שניות.

הוסיפו את רצועות הכרוב למחבת, כסו את המחבת במכסה ובשלו למשך 2 דקות על מנת שהכרוב יתרכך (הנמיכו מעט את הלהבה).

4 סחטו את מיץ הליים מעל המחבת, ערבבו, טעמו והוסיפו תבלינים לפי הצורך.

5 בתיאבון!