פליאו פרייד רייס (כרובית, עוף/בקר וירקות אהובים)

פליאו פרייד רייס – גרסאת פליאו למנה האהובה מהמזרח, הפעם האורז הוחלף בכרובית ואתם תוכלו לבחור מה להוסיף למוקפץ – עוף, בקר ושאר ירקות, הכל הולך! זו בקלות יכולה להיות מנת שאריות טעימה מזינה וקלה להכנה.

מרכיבים להכנת פליאו פרייד רייס :

1 ראש כרובית גדול, לחתוך לפרחים קטנים

1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות

2 גזרים קטנים, קלופים ומגורדים

3 שיני שום כתושות

1/2 גמבה (פלפל) אדומה, פרוסה לרצועות דקות

1-1.5 כוסות אפונה ירוקה / שעועית ירוקה (אחד מהם או אפילו שניהם, לפי העדפתכם וטעמכם)

1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורד

2 כפות שמן זית

5 כפיות רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן

1 כפית שמן שומשום

חתיכות עוף או חתיכות בקר לבחירתכם: את העוף יש לבשל קודם לכן ולהפריד את הבשר מן העצמות לחתיכות קטנות המתאימות למוקפץ.
רצוי להשתמש בפרוסות צלעות בקר / רוסט ביף של נקניקי "המזווה" שאינם דורשים בישול מקדים ומוסיפים טעם עשיר לכל מוקפץ.

לקישוט: שני גבעולי בצל ירוק קצוצים לפיזור מעל המנה לפני ההגשה. ניתן גם לפזר מעל גרגירי שומשום קלוי לקישוט ולטעם.

הוראות הכנה:

1 ראשית יש להכניס את פרחי הכרובית למעבד מזון ולטחון אותם בפולסים עד שהם מגיעים למרקם של גרגירים קטנים (מזכיר בורגול) – זה אורז הכרובית שנשתמש בו למוקפץ.

2 הניחו מחבת עמוקה המתאימה למוקפץ על הגז, מעל אש בינונית. חממו כף אחת של שמן זית והתחילו לטגן את הבצל למשך 2 דקות. לאחר מכן הוסיפו את שאר הירקות – השום הכתוש, הגזר המגורד, הג'ינג'ר, רצועות הגמבה והאפונה/השעועית הירוקה. ערבבו וטגנו למשך 5 דקות נוספות.

3 כשהירקות מתחילים להתרכך הוסיפו את חתיכות העוף / הבקר שבחרתם וטגנו למשך 2 דקות נוספות. לאחר מכן הוסיפו למחבת את 'אורז' הכרובית שהכנתם בהתחלה, ערבבו היטב וטגנו למשך 2 דקות נוספות.

4 הוסיפו למחבת את רוטב הסויה ושמן השומשום, ערבבו היטב והמשיכו לבשל עד שהירקות והכרובית רכים וטעימים (5 דקות נוספות בערך).

5 הסירו את המחבת מהאש, פזרו מלמעלה את פרוסות הבצל הירוק וגרגירי השומשום הקלוי והגישו. בתיאבון!