מעורב בקר וירקות

מעורב בקר וירקות – אחת המנות הכי כיפיות להכנה בגלל שהיא קלה יחסית ויוצאת בטעם משגע! אפשר לשמור במקרר ולאכול קר (למי שאוהב) או לשמור ולהשתמש בשאריות לארוחה אחרת.

מרכיבים להכנת מעורב בקר וירקות :

1/2 ראש כרוב קטן, קצוץ לרצועות דקיקות וקצרות

3 גזרים, קלופים ומגורדים בפומפייה

2 בצלים בינונים, קצוצים דק מאוד

4 שיני שום, כתושות

500 גר' בשר בקר טחון, איכותי ככל האפשר

1 כף שמן שומשום איכותי

1 1/2 כף דבש

2 כפות יין לבן

1/2 כוס ציר בקר

1 1/2 כפות רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן

1 כפית ג'ינג'ר טחון (טרי או באבקה)

1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס

1/2 כפית צ'ילי גרוס

1/2 כפית מלח

לקישוט: חופן בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

1 חממו מחבת גדולה על להבה בינונית עם מעט שמן זית, הכניסו את הבשר למחבת וטגנו את הבקר למשך 5-7 דק' עד שהוא משחים. ונסגר.

2 הוסיפו למחבת את הבצל הקצוץ, השום הכתוש ושמן השומשום. ערבבו היטב והמשיכו לטגן למשך 3 דק'. הוסיפו את כל התבלינים (ג'ינג'ר, פלפל, צ'ילי ומלח), את היין הלבן, הדבש ואת ציר הבקר וערבבו היטב.

3 הוסיפו למחבת את הכרוב הקצוץ וערבבו היטב, המשיכו לבשל תוך כדי ערבוב עד שהכרוב יתרכך מעט. הוסיפו את הגזרים המגורדים, ערבבו ובשלו למשך 2-3 דקות.

4 הוסיפו את רוטב הסויה מעל הכל, ערבבו היטב והסירו מהאש. הגישו ואכלו בתיאבון!