קדירת בשר

קדירת בשר – תבשיל נימוח, חם ומטריף של נתחי בשר רכים בליווי ירקות ורוטב סמיך שנוצר לאחר בישול ארוך. בימים בהם יש לכם זמן ארוך לבישול וסבלנות הכינו קדרת בשר טעימה ומנחמת שכל בני הבית יודו לכם עליה. מתאים בעיקר (אך לא רק) לימי חורף קרירים בהם כיף להתפנק על תבשיל מזין ומחמם.

מרכיבים להכנת קדירת בשר :

4-5 כפות שמן זית

1/2 כוס יין אדום לבישול

1 כוס ציר עוף / בשר

1 ק"ג בשר כתף/צוואר טלה (או נתח אחר שמתאים לבישול קדירה ארוך), חתוך לקוביות

1-2 עצמות בקר עם מח עצם (מוסיף מאוד לטעם אך לא חובה)

2 בצלים, חתוכים לפרוסות

1 כרישה דקה, לפרוס לפרוסות את החלק הלבן בלבד

4 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות

2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

1 בטטה, חתוכה לקוביות

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

1 שורש סלרי, מגורר

1 שורש פטרוזיליה, מגורר

4-6 שיני שום, קלופות וכתושות

4 גבעולי סלרי טרי, חתוכים לפרוסות

2 עלי דפנה

3 גרגירי פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה מעושנת

מלח ופלפל שחור לפי הטעם (התחילו ב3/4 כפית מלח והוסיפו במידת הצורך)

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (להוסיף לקראת סוף הבישול)

הוראות הכנה:

1 תחילה יש להשחים ולטגן את הבקר. חממו על להבה גדולה סיר גדול ורחב (שיתאים מאוחר יותר לקדירה כולה) ובו כף שמן זית. התחילו לטגן את נתחי הבקר (חלקו נתחי הבשר והעצמות לשניים וטגנו אותם בשתי פעמים). את נתחי הבקר יש להשחים בסיר למשך 4-5 דקות עד שהבשר 'נסגר' מכל צדדיו. את נתחי הבקר הוציאו מהסיר והעבירו לצלחת עד לשימוש בהם.

2 הוסיפו לסיר 1-2 כפות שמן זית וכשהשמן חם המשיכו לטגן את הירקות – התחילו בפרוסות הבצל, הכרישה והשורשים המגוררים. טגנו אותם יחד למשך 2-3 דק'. הוסיפו לסיר את תפוחי האדמה, הבטטה, הגזרים, העגבניות והשום וטגנו גם אותם למשך 2-3 דקות נוספות.

3 החזירו לסיר את נתחי הבשר והוסיפו את היין האדום, ציר הבשר, שמן זית ואת התבלינים: עלי דפנה, פפריקה, פלפל אנגלי, מלח, פלפל ואת גבעולי הסלרי. ערבבו הכל היטב והוסיפו 2-3 כוסות מים בהתאם לצורך – עד שהנוזלים מגיעים לגובה הירקות ותכולת הסיר.

4 הביאו את הסיר לרתיחה, הנמיכו את האש ותנו לתבשיל להתבשל למשך שעתיים וחצי – שלוש (עד שהבשר רך ונימוח). לאחר שעה וחצי של בישול טעמו את הרוטב וחזקו טעמים במידת הצורך – מלח, פלפל, פפריקה, יין אדום וכו'.

5 לקראת סוף הבישול (חצי שעה אחרונה) תוכלו לפתוח את מכסה הסיר ולבשל את התבשיל ללא כיסוי על מנת לצמצם את הרוטב ולהסמיך אותו לפי העדפתכם.

אכלו בתיאבון!