קציצות ברוטב אדום

קציצות ברוטב אדום בטעם שמחזיר אותנו הביתה. את הקציצות אופים בתנור ואת הרוטב מכינים על מחבת בנפרד, לאחר מכן מחברים את הרוטב והקציצות יחד והקסם קורה! מומלץ לאכול עם תוספת טעימה ליד – אורז כרובית, פסטה קישואים או ירקות נימוחים בתנור.

מרכיבים להכנת קציצות ברוטב אדום :

800 גר' בשר עוף טחון

400 גר' בשר בקר טחון

1 ביצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק

1 כפית אורגנו טרי קצוץ (או 1/2 כפית אורגנו יבש)

1/2 כפית טימין

1/2 כפית כמון

1.5 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

לרוטב:

2 כפות שמן זית

פחית שימורים איכותית של עגבניות מרוסקות (מוטי לדוגמא)

בצל בינוני, חתוך לקוביות

3 שיני שום, כתושות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

חופן פטרוזליה קצוצה לפיזור מעל

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור אפייה ל-205 מעלות.

2 בקערה גדולה – ערבבו את בשר הבקר ובשר העוף הטחון יחד עם הפטרוזיליה, הביצה והתבלינים (אורגנו, טימין, כמון מלח ופלפל). הכינו מהתערובת קציצות קטנות (בערך כף וחצי של תערבות / בגודל כף היד), כדררו את הקציצות והניחו את הקציצות המוכנות בתבנית מתאימה לתנור על גבי נייר אפייה.

3 הכניסו את תבנית הקציצות לתנור שחומם מראש למשך 20-30 דק' – עד שהן משחימות מעט ועשויות היטב בחלקן הפנימי (הוציאו קציצה אחת ובדקו את רמת העשייה שלה, אם היא לא מוכנה החזירו ל-7 דקות נוספות בתנור)

4 חממו מחבת גדולה/ סיר שטוח יחסית  (שיכיל את הרוטב והקציצות לאחר מכן) על להבה בינונית, לאחר מכן הוסיפו את 2 כפות שמן הזית. כשהשמן חם טגנו את הבצל החתוך למשך 5 דקות. הוסיפו את השום הכתוש וטגנו דקה נוספת.

5 הוסיפו למחבת את העגבניות המרוסקות והתבלינים, הנמיכו את האש ובשלו את הרוטב למשך 15-25 דקות. לבסוף הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה ואת הקציצות האפויות לתוך הרוטב ואכלו בתיאבון 🙂