נזיד בשר בקר וצ'ילי (גרסאת צ'ילי קון קרנה)

מתכון מעולה לנזיד בשר בקר וצ'ילי (גרסאת צ'ילי קון קרנה לאלו מכם שמתגעגעים לתבשיל המפורסם ממרכז אמריקה), ניתן להכין גם על גבי הכיריים וגם בתוך תבנית בתנור. נהדר לאכול את התבשיל יחד עם ירקות בתנור, אורז או קינואה.

מרכיבים להכנת נזיד בשר בקר וצ'ילי :

כף שמן זית / שמן קוקוס

1 בצל גדול, קצוץ דק

2-3 שיני שום, קצוצות

2 פלפלי צ'ילי / צ'יפוטלה, יש להוציא את הזרעים החוצה ולחתוך לקוביות קטנות

600-700 גר' בשר טחון (איכותי ככל שאפשר)

1 כפית מלח

1 כפית אבקת זרעי כוסברה

1.5 כפיות אבקת כמון

1 כפית אבקת פפריקה

1.5 כוסות עגבניות חתוכות מקופסאת שימורים (איכותיות ככל שאפשר, מוטי לדוגמא)

1.5 כפיות חומץ בלסמי מיושן ואיכותי

חופן עלי כוסברה טריים קצוצים לקישוט מלמעלה

הוראות הכנה:

1 בחרו סיר / מחבת עמוקה בעלת מכסה. חממו עליה מעט שמן זית וטגנו את הבצל החתוך למשך 4 דקות בערך.

2 הוסיפו למחבת את הבשר הטחון וטגנו אותו היטב תוך כדי ערבוב למשך 4 דק' נוספות. בעזרת כף עץ הפרידו היטב בין פירורי הבשר ולבסוף הוסיפו את שיני השום החתוכות והתבלינים (מלח, כוסברה, כמון, פפריקה) על מנת שיוסיפו ארומה לבשר.

3 כשבהשר השחים הוסיפו למחבת את העגבניות החתוכות, הפלפלים החריפים והחומץ הבלסמי והביאו את תכולת המחבת לרתיחה.

4 הנמיכו את האש, כסו את המחבת ובשלו את התבשיל על אש נמוכה למשך 35-45 דקות (ערבבו מידי פעם).

5 הורידו את התבשיל מהאש, הגישו ופזרו מעל חופן עלי כוסברה קצוצים לקישוט ותוספת טעם. בתיאבון!