קיש גבינת עיזים, בטטות כרישה ובצל מקורמלים – ספיישל שבועות
במיוחד לשבועות מתכון לקיש פריך ומתקתק במילוי גבינת עיזים נימוחה, בטטות, כרישות ובצלים מקורמלים. המנה שתעשה לכם את החג. מרכיבים לבצק פריך: 3/4 1 כוסות קמח 130 גר' חמאה, לא מלוחה, חתוכה לקוביות קטנות 1 ביצה 1 כפית מלח 2 כפות מי קרח מרכיבים למילוי: 350-450 גר' בטטה (אחת בינונית / 2 קטנות) 1 בצל בינוני, […]
קרא עודסלט שומר, קולורבי ולימון
כדי ליצור קצת גיוון במטבח הפעם ניתן מתכון ל- סלט שומר, קולורבי ולימון. סלט מרענן (שמזכיר קצת טעם ילדות בזכות השומר), בריא ויכול להישמר במקרר במשך כמה ימים בגלל הירקות ה'קשים' שמרכיבים אותו. זמן הכנה – 15 דקות, 3 מנות (פלוס מינוס). מרכיבים להכנת סלט שומר, קולורבי ולימון : 300 גר' שומר 200 גר' קולורבי 2 גזרים […]
קרא עודאורז פליאו מכרובית
לאלו מכם שכבר לא אוכלים אורז אך עדיין מתגעגעים לתוספת נהדרת שתוכל לשבת על הצלחת לצד מנה עיקרית – אורז פליאו מכרובית זה הפתרון בשבילכם. המתכון הזה מוכן בתוך רבע שעה וניתן לשדרג את הטעמים בעזרת כל תבלין או תוספת שתרצו! מרכיבים להכנת אורז פליאו מכרובית : ראש כרובית, חתוך לפרחי כרובית קטנים. 2 כפות שמן קוקוס […]
קרא עודסלט קייל בטטה וחמוציות
אם אתם רוצים להוסיף ירקות לתזונה ולהוסיף עד סלט מוצלח לרפרטואר הביתי (חוץ מסלט עגבנייה-מלפפון-חסה) סלט קייל בטטה וחמוציות יעשה את העבודה! סלט בריא, עשיר בערכים תזונתיים, מתקתק-חמוץ הודות לבטטה ולחמוציות וקל להכנה. מרכיבים להכנת סלט קייל בטטה וחמוציות : 2 חבילות/חופנים של עלי קייל (בערך 12-14 עלים גדולים של קייל במידה ולא קונים ארוז) 2 […]
קרא עודכרובית צלוייה עם קארי ושמיר
כרובית צלוייה עם קארי ושמיר – מתכון פשוט להכנת וכולו בתנור. תוספת ירקות נהדרת לצד כל מנה עיקרית. הכרובית יוצאת רכה ונימוחה והשמיר מוסיף טוויסט למנה. כמובן שתוכלו לבחור בירקות אחרים שאהובים עליכם ולהוסיף תבלינים אהובים. מרכיבים להכנת כרובית צלוייה עם קארי ושמיר : 1/2 – 3/4 ראש כרובית, תלוי בגודל הכרובית ובכמות שתרצו פלפל אדום […]
קרא עודתפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול
הכינו כמות גדולה של תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול ותוכלו להשתמש בהם כתוספת לצד כל ארוחה, בעבודה, קרים או חמים! זו באמת מנה בסיסית ופשוטה אבל בעלת טעם מנצח שמתאים לכל יום ולכל מאורע. מרכיבים להכנת תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול : 1-1.5 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי אורגני בעלי קליפה אדמדמה 4-5 שיני שום, כתושות מלח ופלפל […]
קרא עודשקשוקה ירוקה
מידי פעם, כשרוצים לרענן ולגוון את ארוחת הבוקר אפשר להשתמש בכל הירקות הירוקים במקרר ולהכין מנת שקשוקה ירוקה ובריאה ביותר. השקשוקה הזו לא 'שוחה' ברוטב כמו השקשוקה שכולנו מכירים אבל ברגע שתנסו אותה לא תתאכזבו. מרכיבים להכנת שקשוקה ירוקה : 1-2 כפות שמן זית 3-4 ביצים גדולות בצל בינוני, קצוץ כרישה קטנה, פרוסה (החלק הלבן […]
קרא עודסלט שעועית ירוקה, בצל סגול וחומץ בלסמי
סלט שעועית ירוקה, בצל סגול וחומץ בלסמי – סלט נפלא, להכין ממנו כמות גדולה ולשמור במקרר. מתאים לצד כל מנה עיקרית או בארוחת ערב. רצוי כמובן להשתמש בשעועית ירוקה טרייה אך גם משעועית קפואה יתקבל סלט מעולה. מרכיבים להכנת סלט שעועית ירוקה, בצל סגול וחומץ בלסמי : 700 גר' שעועית ירוקה, יש לחתוך את הקצוות וליצור […]
קרא עודפליאו טפנד זיתים
פליאו טפנד זיתים – ממרח לכל ארוחה טפנד זיתים הוא ממרח נהדר שמשדרג כל מנה, פשוט להכין, לאחסן במקרר ולשלוף במקרה הצורך. הממרח נהדר לצד סלט וביצים בארוחת הערב, או ליד המנה העיקרית בארוחת הצהריים – בסופו של דבר לא תאכלו בלעדיו 🙂 מרכיבים להכנת פליאו טפנד זיתים : 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה 1/4 כוס […]
קרא עודקציצות פליאו ירקות קישואים וגזר
קציצות פליאו ירקות , מתכון צמחוני ונהדר כתוספת לארוחה וכנשנוש. את הקציצות נטגן במחבת ולאחר שיהיו מוכנות גם אנשים שפחות מתחברים לקישואים יאהבו את טעמן. מרכיבים להכנת קציצות פליאו ירקות קישואים גזר : 2 קישואים בינוניים גזר אחד גדול 2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק 2 שיני שום גדולות, כתושות ביצה אחת 1/2 כוס קמח שקדים, […]
קרא עודאספרגוס וביצה מקושקשת – ארוחת בוקר פליאו
ארוחת בוקר פליאו שתוכלו להכין בזריזות. ארוחה טעימה ובריאה – עם אספרגוס, ביצים ומבחר עשבי תבלין, כל מה שצריך כדי לפתוח את הבוקר נכון. תוכלו להוסיף או להסיר חלק מהרכיבים לפי טעמכם. ניתן להוסיף תרד ניו-זילנדי, פטריות, בק צ'וי בקיצור – כל מה שעולה על דעתכם! מרכיבים להכנת ארוחת בוקר פליאו : כף גהי / […]
קרא עודמוקפץ קארי כרישה
מוקפץ קארי כרישה – מוקפץ טעים במיוחד עם כרישה, גזר, סלרי ותיבול קארי נהדר. מנה נהדרת כתוספת, ניתן להוסיף מגוון ירקות אהובים עליכם (עגבניות, אספרגוס, ברוקולי ועוד) ניתן להפוך למנה עיקרית ולשדרג עם 300 גר' פרוסות צלעות בקר, חתוכות לקוביות שתוכלו למצוא אצלנו במזווה. מרכיבים להכנת מוקפץ קארי כרישה : כף גהי, במידה וצמחוני או שמן אחר […]
קרא עודמתכון לחם פליאו – קמח שקדים, קוקוס וזרעי פשתן
נכון, כאשר מדברים על תזונת פליאו לחם הוא המרכיב הראשון שעוזב את תפריט היום-יום שלנו, אבל הלחם שחקוק עמוק בתרבות, בזיכרון ובהרגלי התזונה שלנו לא עוזב אותנו. לכל המתגעגעים, מתכון לחם פליאו עם טוויסט. לאלו מכם שרוצים להתפנק מידי פעם בכיכר לחם באפייה בייתית ללא גלוטן – המתכון הבא הוא בשבילכם: גרסא של לחם פליאו […]
קרא עודמוקפץ פליאו ירקות – אספרגוס, פטריות ואגוזי לוז קלויים
מוקפץ פליאו ירקות הוא תוספת נהדרת לצד כל מנה עיקרית, מנה קלה להכנה עם טעמים נהדרים! מתכון ל: 4 מנות. מרכיבים להכנת מוקפץ פליאו ירקות- 2 כפות חומץ יין אדום 2 כפות שמן קוקוס חצי כפית מלח ים (או לפי הטעם) רבע כפית פלפל גרוס (או לפי טעם) 500 גר' אספרגוס טרי – ללא קצוות הגבעול […]
קרא עודפליאו ברוקולי בסגנון מדריד
תוספת מרעננת לצד המנה העיקרית, פליאו ברוקולי בסגנון מדריד- ברוקולי רך מלווה בעגבניות שום ובצל. מרכיבים להכנת פליאו ברוקולי בסגנון מדריד: 2 ראשי ברוקולי, את פרחי הברוקולי הפרידו וחתכו לחתיכות קטנות (בדומה לכרובית). כף שמן קוקוס בצל בינוני, קצוץ 6 פטריות (שמפיניון), פרוסות דק 2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק עגבניה אחת, קצוצה הוראות […]
קרא עודפליאו צ'יפס – קייל טחינה וצ'ילי
אפשר לומר על הקייל שהוא מלך העלים, בריא, מזין ומלא בערכים תזונתיים אבל רובנו כלל לא משתמשים בו ביום-יום במטבח שלנו. את הפליאו צ'יפס הזה אי אפשר להפסיק לאכול וגם מי שלא מתחבר לטעם הקייל יאהב אותו בתצורה הזו. מרכיבים להכנת פליאו צ'יפס: חבילת קייל אחת רבע כוס שמן קוקוס- אם הוא קשה יש […]
קרא עודפירה בטטה בחמאה, אגוזי מלך ומרווה
מרכיבים להכנת פירה בטטה : 2 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות 80 מ"ל (שליש כוס) מיץ תפוזים טרי (לא חובה אך מוסיף מאוד) 50 גר' חמאה כף וחצי עלי מרווה קטנים 100 גר' (כוס) אגוזי מלך קלויים מעט שליש כפית אגוז מוסקט מלח ופלפל לטעמכם הוראות הכנה: 1 על מנת לקלות את אגוזי המלך חממו […]
קרא עודלביבות פליאו גזר קוקוס
לביבות נהדרות שמשאירות טעם מתקתק, ניתן לאכול אותן ישר לאחר ההכנה כתוספת או לשמור אותן במקרר כנשנוש. לביבות פליאו מרכיבים להכנה: חצי קילו גזרים, קלופים ומגורדים בפומפייה \ מעבד מזון עם ראש מתאים חצי כוס קוקוס גרוס דק, טרי או יבש חצי כוס אגוזי פקאן (טבעיים ללא המלחה) – קצוצים 3 כפות לערך של צימוקים […]
קרא עודחומוס פליאו עם סלק
סלק הוא שורש מעולה עשיר בנוטריינטים ובריא. טעמו המתקתק יוצא החוצה כאשר צולים אותו. כאן נשלב אותו יחד עם טחינה, לימון וזוקיני. יאמי! חומוס פליאו – סלק | מרכיבים להכנה: 2 שורש סלק (מקולף וחתוך לרבעים) רבע כוס שמן זית 1 זוקיני (מקולף וחתוך לקוביות) חצי כוס טחינה גולמית 1 לימון סחוט 1 כף כמון […]
קרא עודמרק דלורית פליאו
עם בואו של החורף אין זמן מתאים יותר להכנת מרק חמים ועשיר. מרק דלורית מתוקה, בצל, גזר ותוספת מרעננת של תפוח ירוק שמעדן את המתיקות במרק. פשוט מעדן! מרק דלורית פליאו – מרכיבים להכנה: 1-2 דלוריות גדולות (2.5 קילו לערך) קלופות וחתוכות לקוביות 1 תפוח ירוק קלוף וחתוך לפרוסות ללא הליבה והגרעינים. 1 בצל בינוני […]
קרא עוד