אספרגוס וביצה מקושקשת – ארוחת בוקר פליאו

ארוחת בוקר פליאו שתוכלו להכין בזריזות. ארוחה טעימה ובריאה – עם אספרגוס, ביצים ומבחר עשבי תבלין, כל מה שצריך כדי לפתוח את הבוקר נכון. תוכלו להוסיף או להסיר חלק מהרכיבים לפי טעמכם. ניתן להוסיף תרד ניו-זילנדי, פטריות, בק צ'וי בקיצור – כל מה שעולה על דעתכם!

מרכיבים להכנת ארוחת בוקר פליאו :

כף גהי / חמאה איכותית / שמן לבחירתכם

חופן אספרגוס טרי, חתוכים ללא החלק התחתון בגבעול.

מלח ים, לפי הטעם

רבע כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים

2 כפות עירית טרייה, קצוצה

כפית אורגנו טרי / יבש

כף שמיר טרי, קצוץ

4 עלי רוזמרין יבש

חצי כפית מיורן / אזוב תרבותי יבש

חצי כפית זעתר יבש

4 ביצים, מקושקשות

 הוראות הכנה:

1 חממו מחבת רחבה בעלת תחתית עבה על להבה בינונית, המיסו את כף החמאה וחממו אותה.

2 חתכו את גבעולי האספרגוס לחתיכות באורך 5 ס"מ והוסיפו אותם למחבת.

3 הוסיפו את כל עשבי התבלין שלכם וטגנו יחד עם האספרגוס עד שהחתיכות משנות מעט את צבען לירוק בהיר יותר.

4 בקערה קטנה, קשקשו את כל הביצים.

5 הוסיפו את הביצים למחבת עם האספרגוס וערבבו הכל בעזרת כף עץ. ברגע שכל חתיכות הביצה מתבשלות, הסירו מן האש, הגישו ואכלו.

בתיאבון !