סלט קייל בטטה וחמוציות

אם אתם רוצים להוסיף ירקות לתזונה ולהוסיף עד סלט מוצלח לרפרטואר הביתי (חוץ מסלט עגבנייה-מלפפון-חסה) סלט קייל בטטה וחמוציות יעשה את העבודה! סלט בריא, עשיר בערכים תזונתיים, מתקתק-חמוץ הודות לבטטה ולחמוציות וקל להכנה.

מרכיבים להכנת סלט קייל בטטה וחמוציות :

2 חבילות/חופנים של עלי קייל (בערך 12-14 עלים גדולים של קייל במידה ולא קונים ארוז)

2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות-קטנות

3 כפות שמן זית, איכותי

כף וחצי מיץ לימון סחוט טרי

כפית חרדל דיז'ון איכותי

1/2 כוס חמוציות יבשות (לא ממותקות!)

1/4 כוס גרעיני חמנייה

מלח ים ופלפל טחון טרי לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 בסיר קטן, מלאו מים, הכניסו את קוביות הבטטה ופזרו מעט מלח. הרתיחו את המים שבסיר, לאחר רתיחה הנמיכו את האש ובשלו את הבטטות על אש נמוכה עד שמתרככות, בין 10-15 דקות. כשהבטטות רכות סננו אותן מן המים החמים ושטפו אותן במים קרים שוב.

2 בקערה – ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון והחרדל היטב עד שהם מעורבבים.

3 את עלי הקייל שטפו וקרעו לחתיכות בגודל ביס (בדומה לחסה). הוסיפו לקערה עם מיץ הלימון את עלי הקייל, הבטטות המסוננות, החמוציות וגרעיני החמנייה וערבבו היטב את כל הרכיבים עם הרוטב.

4 הוסיפו לסלט מלח ופלפל לפי טעמכם, ערבבו היטב, הגישו ואכלו בתיאבון!