קיש גבינת עיזים, בטטות כרישה ובצל מקורמלים – ספיישל שבועות

במיוחד לשבועות מתכון לקיש פריך ומתקתק במילוי גבינת עיזים נימוחה, בטטות, כרישות ובצלים מקורמלים. המנה שתעשה לכם את החג.

מרכיבים לבצק פריך: 

3/4 1 כוסות קמח

130 גר' חמאה, לא מלוחה, חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

1 כפית מלח

2 כפות מי קרח

מרכיבים למילוי:

350-450 גר' בטטה (אחת בינונית / 2 קטנות)

1 בצל בינוני, פרוס דק

1 כרישה קטנה, פרוסה דק (להשתמש רק בחלק הלבן והירוק בהיר)

4 ביצים

2 כפות שמן זית

2/3 כוס חלב (ניתן גם להשתמש בחלב שקדים)

2/3 כפית מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון/מגורר

1 כפיות רוזמרין טרי קצוץ

120 גר' גבינת עיזים (מפוררת עם הידיים)

הוראות הכנה:

לבצק –

מכניסים לקערת המיקסר את הקמח והמלח ומערבבים קלות. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה תוך כדי ערבוב בפולסים.
בקערה קטנה קשקשו את הביצה והוסיפה לה את מי הקרח, הוסיפו בהדרגה את הביצה לתערובת הבצק עד שמתקבל בצק במרקם פירורי.
הוציאו את הבצק מקערת המיקסר ושטחו אותו באופן אחיד על תחתית ודפנות תבנית הקיש שלכם (תבנית עגולה לתנור בקוטר 22-24 ס"מ), יש לשמן אותה לפני.
בעזרת מזלג צרו חורים עדינים בתחתית התבנית לכל האורך, ניתן לחורר גם את הדפנות מעט.
סגרו את התבנית בניילון נצמד והכניסו אותה לקירור במקרר למשך שעה או במקפיא למשך 20 דקות.

למילוי –

1 חממו מראש תנור אפייה ל-205 מעלות.

2 קלפו את הבטטות וחתכו אותן לקוביות קטנות (בגודל סנטימטר פלוס מינוס). הכניסו את הבטטות לקערה וצפו אותן בכף וחצי של שמן זית ובחצי כפית מלח, הכניסו אותן לריכוך בתנור (על גבי תבנית עם נייר אפייה) למשך 15-20 דקות (הוציאו אותן ברגע שרכות).

3 בינתיים, חממו מעט שמן זית על מחבת וטגנו את הבצל למשך 5 דקות. לאחר 5 דקות הוסיפו אליו את הכרישה וטגנו את שניהם עד לריכוך והזהבה קלה, בין 10-15 דקות. לאחר הטיגון הניחו אותם בצד.

4 כשהבטטות רכות הוציאו אותן מן התנור והניחו בצד. הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות והכניסו אליו את התבנית עם הבצק מהמקרר/מקפיא למשך 10-13 דקות (כדי שיתחיל להשחים מעט).

5 הציאו את תבנית הקיש מהתנור והתחילו לסדר עליה את קוביות הבטטה ואת הבצל והכרישה המקורמלים (תוכלו לערבב אותם יחד או לסדר אותם בשכבות), פוררו בעזרת הידיים את גבינת העיזים מעל ובין הירקות ולבסוף פזרו את הרוזמרין הקצוץ.

6 בקערה – ערבבו יחד את הביצים, החלב, אגוז המוסקט ו1/4 כפית מלח. שפכו את התערובת מעל הירקות על גבי תבנית הקיש והכניסו את התבנית לתנור ואפו את הקיש בחום של 190 מעלות למשך 45 דקות – עד שהקיש משחים מעט ונראה אפוי היטב.

7 הוציאו מן התנור, צננו מעט והגישו חם, בתיאבון!