מתכון לחם פליאו – קמח שקדים, קוקוס וזרעי פשתן

נכון, כאשר מדברים על תזונת פליאו לחם הוא המרכיב הראשון שעוזב  את תפריט היום-יום שלנו, אבל הלחם שחקוק עמוק בתרבות, בזיכרון ובהרגלי התזונה שלנו לא עוזב אותנו. לכל המתגעגעים, מתכון לחם פליאו עם טוויסט.

לאלו מכם שרוצים להתפנק מידי פעם בכיכר לחם באפייה בייתית ללא גלוטן – המתכון הבא הוא בשבילכם: גרסא של לחם פליאו מורכבת בעיקר מקמח שקדים, קוקוס וזרעי פשתן.

מרכיבים להכנת לחם פליאו:

3 כוסות קמח שקדים

3 כפות קמח קוקוס

6 כפות זרעי פשתן

6 ביצים גדולות

כפית וחצי שמן קוקוס, להמיס מעט לפני במידה והשמן קשה

חצי כפית/כפית מלח

כפית וחצי אבקת סודה לשתייה

כפית וחצי דבש

כפית חומץ תפוחים

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל175 מעלות.

2 בעזרת מיקסר או בחישה ידנית – בקערה, ערבבו יחד את קמח השקדים, קמח הקוקוס, זרעי הפשתן, המלח ואבקת הסודה לשתייה עד שהם מעורבבים היטב.

הוסיפי את הביצים וערבבו אותן היטב לתוך התערובת.

3 הוסיפו לקערה את שמן הקוקוס, הדבש וחומץ התפוחים וערבבו אותם היטב, עד שמתקבלת עיסה אחידה של כל הרכיבים יחד.

4 שמנו תבנית לחם בעזרת שמן קוקוס (גודל תבנית סטנדרטית 13*23 ). שפכו בעדינות את העיסה מהקערה ומלאו את התבנית, בעזרת לקקן/מרית הסירו את שאריות הבלילה שנדבקו לדפנות הקערה.

5 אפו את הלחם בתנור למשך 30-40 דקות, עד שקצוות הלחם משחימים וכאשר מחדירים סכין במרכז הכיכר היא יוצאת נקייה ללא שאריות או פירורים דבוקים אליה.

הוציאו את הלחם מהתבנית ותנו לו להתקרר לחלוטין לפני שתחלצו אותו מהתבנית ותפרסו אותו.

אכלו בהנאה ובתיאבון!