חצאי ביצים ממולאות בטונה
חצאי ביצים ממולאות בטונה – מדובר בביצים קשות חצויות, ממלאים כל חצי ביצה במילוי טונה ובצל ירוק. מנה נהדרת לארוחת בוקר, מתאבנים או למצבים בהם אתם צריכים להביא אתכם מנה קלילה לארוחה משותפת. כמובן שניתן להקטין או להגדיל את כמות הביצים שמכינים לפי הצורך. מרכיבים להכנת חצאי ביצים ממולאות בטונה : 6 ביצים 1.5 קופסאות טונה […]
קרא עודסלמון ברוטב תאילנדי
סלמון ברוטב תאילנדי – סלמון עשוי בתנור יחד עם רוטב מתוק חריף בסגנון תאילנדי. זמן הכנת המנה הזו הוא 30 דק' פלוס מינוס ואפשר להוסיף לצד הדג סלט ירקות או ירקות שורש בתנור. מרכיבים להכנת סלמון ברוטב תאילנדי : 1-2 כפות שמן קוקוס 300 גר' פילה סלמון 5 פלפלים מתוקים מאורכים, קצוצים דק דק 1 פלפל […]
קרא עודדג במחבת ורוטב מנגו
דג במחבת ורוטב מנגו – רגע לפני שעונת המנגו מסתיימת קבלו מתכון פשוט להכנה של דג צרוב על המחבת ולצידו רוטב מנגו חרפרף עם כוסברה קצוצה. המתכון הוא ל-4 נתחי פילה דג, כמובן שתוכלו להגדיל את המנה בהתאםם לכמות הרצויה. מרכיבים להכנת דג במחבת ורוטב מנגו : 2 כפות שמן זית 4 נתחי פילה דג לבן […]
קרא עודפילה דג בשומשום
מחפשים דרך קצת שונה לשלב דג בארוחות? פילה דג בשומשום – מנה קלילה להכנה שבסופה מתקבל נתח דג עטוף כולו בשומשום ומטוגן בשמן קוקוס על המחבת. מרכיבים להכנת פילה דג בשומשום : 3 יח' פילה דניס 1 שן שום כתושה 2 כפות שמן קוקוס 2-3 כפות שומשום (אפשר להשתמש בכף שומשום לבן וכף שומשום שחור) קורט […]
קרא עודסלט טונה
סלט טונה : המנה הזו מתאימה בעיקר לימים שאין לכם זמן לבשל בהם מנות מורכבות כי היא פשוטה ומהירה, אבל לא פחות חשוב – בריאה, עתירת חלבון וויטמינים, משביעה וטעימה להפליא. מרכיבים להכנת סלט טונה : 1-2 כפות שמן זית 1 כף מיץ לימון סחוט טרי 1 ביצה קשה, חתוכה לקוביות 1 קופסאת שימורים של פילה […]
קרא עודקציצות דגים אפויות בתנור
קציצות דגים אפויות בתנור – דרך מעולה להוסיף מנת דג לתפריט. הקציצות נאפות בתנור ויוצאות עדינות וטעמות ביותר, לאכול לצד סלט או תוספת. מרכיבים להכנת קציצות דגים אפויות בתנור : 500 גר' פילה דג לבן – דניס/לוקוס/בס/בורי 4 שיני שום כתושות 1 גזר, מגורר 1 עגבניה 4 כפות פטרוזיליה (אפשר לעשותשילוב של פטרוזיליה וכוסברה) 4 כפות […]
קרא עודסלמון אפוי בזיגוג מייפל הדרים
סלמון אפוי בזיגוג מייפל הדרים – מתכון מתקתק שמתאים גם לארוחה רשמית וגם לימים בהם רוצים להכין משהו מהיר פשוט וטעים להפליא. לצד הסלמון אפשר להגיש ירקות בתנור, סלט עשיר או פירה מבטטות. מרכיבים להכנת סלמון אפוי בזיגוג מייפל הדרים : 2-3 כפות שמן זית 4 נתחים של פילה סלמון 3 שיני שום, כתושות 2 כפיות […]
קרא עודפילה דג מטוגן
פילה דג מטוגן ומתובל – אחד המתכונים המהירים לימים שממש אין כוח להשקיע יותר מידי זמן ואנרגיות במטבח. פשוט לאכול את פילה הדג בצלחת יחד עם סלט ירקות מכל סוג ומתקבלת ארוחה מלאה טעימה ומזינה. מרכיבים להכנת פילה דג מטוגן: 4-5 כפות שמן לבחירתכם – זית, קוקוס, זרעי ענבים 5 נתחים של פילה דג לבן לבחירתכם […]
קרא עודנתחי סלמון ובטטות
נתחי סלמון ובטטות – פילה סלמון אפוי בתנור יחד עם בטטות, לימון שום ודבש. פשוט טעים ומזין, ניתן לאכול יחד עם סלט בצד, מטבלים מעניינים או אפילו 'אורז' כרובית. ארוחה מהירה לימים בהם אין יותר מידי זמן פנוי להשקיע במטבח. מרכיבים להכנת נתחי סלמון ובטטות : 500-700 גר' פילה סלמון חתוך לנתחים 2 בטטות קטנות, קלופות […]
קרא עודפליאו דג בקארי
פליאו דג בקארי – מנות קארי הן תמיד מנות מנצחות, טעימות ומשביעות. הפעם במקום עוף או בקר בחרנו מנת דג בקארי שתעשה לכם את ארוחת הצהריים הבאה למפנקת במיוחד. מרכיבים להכנת פליאו דג בקארי : 2 כפות שמן קוקוס 600 גר' פילה דג לבן (למשל דג בס או קוד), לחתוך את הפילה לחתיכות קטנות בגודל 3 […]
קרא עודדג בקלה מטוגן ומצופה – ללא גלוטן
איזה כיף שאפשר להכין ארוחה שכולם בבית יאהבו, ללא גלוטן בקלי קלות. דג בקלה מטוגן ומצופה – קריספי, טעים בטירוף ומתאים בכל מצב; כמנה ראשונה או עיקרית, כנשנוש וכמנת ילדים. (הרגישו חופשיים לשדרג את הבלילה עם תבלינים שאתם אוהבים – שום, קארי, חרדל ועוד…) הגישו לצד סלט טרי, מטבלים אהובים עליכם, ירקות אפויים בתנור ועוד שלל אפשרויות, […]
קרא עודפליאו קציצות טונה
פליאו קציצות טונה – קציצות נפלאות להגשה לצד סלט או תוספת לבחירתכם. ניתן לתבל, לשדרג ולהוסיף ירקות לבחירתכם, בגרסא הזו קציצות הטונה עם אבוקדו, פטרוזיליה וגזר. מרכיבים להכנת פליאו קציצות טונה : 250 גר' טונה (מקופסאת שימורים או בפילה טרי) 1/2 כוס קמח קוקוס / קמח שקדים 1 אבוקדו בינוני בשל ורך 1 גזר קטן, מגורד […]
קרא עודפליאו סלמון וירקות בתנור ברוטב מעולה
פליאו סלמון וירקות אפויים בתנור מצופים ברוטב חמוץ מתוק ומעולה. קוצצים את כל הירקות ופורסים את נתח הסלמון, מצפים היטב ומכניסים בתבנית לתנור – הסלמון יוצא רך ועסיסי והירקות נשארים קצת קראנצ'ים – פשוט, קל וטעים ביותר. מרכיבים להכנת פליאו סלמון וירקות בתנור : 700-900 גר' פילה סלמון, ללא העור 2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות קצרות […]
קרא עודפילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק
הכנת נתחי פילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק היא אחת הדרכים הפשוטות והמהירות להכין מנה עיקרית לארוחת הצהריים או הערב. נתחי סלמון עסיסיים ומתקתקים – מנה בריאה, מזינה ולא פחות חשוב: טעימה בטירוף. תהנו. (המתכון ל150 גר' סלמון, ניתן להגדיל כמויות לפי הצורך) מרכיבים להכנת פילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק : 150 גר' פילה סלמון 1/2 כוס אגוזי […]
קרא עודאצבעות דגים מטוגנות
גרסאת פליאו למאכל האהוב פיש&צ'יפס, במתכון הזה נכין אצ אצבעות הדגים בלבד כי את הצ'יפס כולנו אוהבים מכירים ויודעים איך להכין. אצבעות דגים מטוגנות – נשנוש פליאו נפלא, אפשר להכין ולהגיש לצד מטבל שחביב עליכם בבית, החל מרוטב סלסה, קטשופ ביתי, גוואקמולי ועוד… מרכיבים להכנת אצבעות דגים מטוגנות : 500 גר' נתחי פילה של דג לבן לבחירתכם […]
קרא עודקציצות סלמון ושומשום
קציצות סלמון ושומשום עשירות בחלבון וטעימות להפליא. ניתן להכין את התערובת לקציצות יום קודם (בערב למשל) ולתת לה לשבת במקרר למשך הלילה, כך היא סופגת אליה את כל הטעמים. יום לאחר מכן פשוט ליצור מהתערובת קציצות (כמו המבורגרים קטנים, שטוחות מעט) ולטגן ממש לפני הארוחה. (מתכון ל 11 קציצות לערך) מרכיבים להכנת קציצות סלמון ושומשום : […]
קרא עודסלמון בחלב קוקוס ובזיליקום
במיוחד לאוהבי הקוקוס והדגים, שילוב נפלא של טעמים ומנה קלה ומהירה להכנה. פילה סלמון בחלב קוקוס ובזיליקום, נהדר כמנת פתיחה / מנה עיקרית שתרענן לכם את הארוחה. מרכיבים להכנת סלמון בחלב קוקוס : 450-500 גר' פילה סלמון (רצוי טרי ככל שאפשר) 2 כפיות שמן קוקוס בצל אחד / 3 בצלי שאלוט, חתוכים 3 שיני שום […]
קרא עודפטריות פורטובלו ממולאות בטונה, צלפים וצ'ילי
מתכון פשוט שאת מרכיביו ניתן להמיר ולשנות לפי הטעם כל עוד שומרים על הבסיס- פטריות פורטובלו ממולאות בשלל ירקות, בשר/דגים ותבלינים, אופים בתנור ומתקבלת מנה מושלמת, בריאה וחדשנית. במתכון זה בחרנו למלא את פטריית הפורטובלו בטונה (מקופסת שימורים שנמצאת בכל מזווה), צלפים, שמיר וקצת אבוקדו – לבריאות! מתכון ל3 פטריות פורטובלו ממולאות, ניתן להגדיל כמויות […]
קרא עודנתחי אמנון בליווי סלסת צלפים
מתכון מרענן וקל להכנה של פילה אמנון בליווי סלסת צלפים, את הצלפים ניתן לקנות משומרים (במלח או בחומץ) בצנצנות או להשתמש בהם טריים בעונה. (מתכון ל-4 מנות) מרכיבים להכנת פילה אמנון וסלסת צלפים: 600 גר' פילה אמנון פרוס ללא עצמות 2 כפיות שמן זית לסלסת הצלפים: 2 כפות צלפים, ללא המים כף פטרוזיליה קצוצה דק […]
קרא עודסלמון ברוטב מקדמיה רוזמרין | Slow Cooked
נכון, זו היא לא השיטה השגרתית והזריזה להכין סלמון אבל התוצאה שווה את זה! בבישול איטי הסלמון יוצא רך ומלא טעם. מנה מושלמת לאוהבי דג הסלמון. מרכיבים להכנת סלמון ברוטב מקדמיה רוזמרין : 1 קילו פילה סלמון 30 מ"ל שמן מקדמיה מלח ופלפל לפי הטעם 3 גבעולי רוזמרין טרי 4 שיני שום, קצוצות 1 לימון פרוס […]
קרא עוד