דג בקלה מטוגן ומצופה – ללא גלוטן

איזה כיף שאפשר להכין ארוחה שכולם בבית יאהבו, ללא גלוטן בקלי קלות. דג בקלה מטוגן ומצופה – קריספי, טעים בטירוף ומתאים בכל מצב; כמנה ראשונה או עיקרית, כנשנוש וכמנת ילדים. (הרגישו חופשיים לשדרג את הבלילה עם תבלינים שאתם אוהבים – שום, קארי, חרדל ועוד…)

הגישו לצד סלט טרי, מטבלים אהובים עליכם, ירקות אפויים בתנור ועוד שלל אפשרויות, בתיאבון!

מרכיבים להכנת דג בקלה מטוגן ומצופה :

700 גר' פילה בקלה – חתכו את נתחי הפילה לגודל שתרצו (אצבעות, חצי פילה או פילה שלם)

2 ביצים

1/2 כוס שמן זית

3/4 כוס קמח חומוס

1/4 כוס קמח שקדים

1/4 כוס מים, ואם יש ברשותכם סודה – אפילו עדיף!

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה:

1 ערבבו בקערה גדולה – את קמח הקוקוס וקמח השקדים, את התבלינים ואת 2 הביצים, ערבבו והוסיפו את המים.

2 הניחו את נתחי הדג על נייר סופג (כדי לייבש אותם מעט לפני הטיגון) ובינתיים חממו את שמן הזית על מחבת בחום בינוני.

3 הניחו את נתחי הפילה בבלילה שהכנתם (עטפו את הדג היטב משני הצדדים) והעבירו את נתחי הדג למחבת.

4 טגנו את הנתחים 4 דק' מצד אחד ולאחר מכן הפכו אותם בעדינות לצד השני. טגנו אותם למשך 3-4 דק' נוספות עד שהם עשויים היטב אך לא יתר על המידה! (צריכים להיות לבנים מבפנים). הוציאו מן המחבת והניחו ע"ג נייר סופג למשך דקה על מנת לספוג את השמן.

5 הגישו חם ואכלו בתיאבון! 🙂