פליאו קציצות טונה

פליאו קציצות טונה – קציצות נפלאות להגשה לצד סלט או תוספת לבחירתכם. ניתן לתבל, לשדרג ולהוסיף ירקות לבחירתכם, בגרסא הזו קציצות הטונה עם אבוקדו, פטרוזיליה וגזר.

מרכיבים להכנת פליאו קציצות טונה :

250 גר' טונה (מקופסאת שימורים או בפילה טרי)

1/2 כוס קמח קוקוס / קמח שקדים

1 אבוקדו בינוני בשל ורך

1 גזר קטן, מגורד בפומפייה

צרור פטרוזיליה קצוצה (1/2 כוס פלוס מינוס)

כף מיונז איכותי – אפשרי להוסיף לחובבי הטעם אך לא חובה

מלח ופלפל לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 תחילה יש ליצור את תערובת הקציצות – קחו קערה גדולה, חתכו את האבוקדו לקוביות ומעכו אותו היטב בעזרת מזלג. לאחר מכן הוסיפ לקערה את הטונה, הגזר, הפטרוזיליה, הקמח, המיונז, המלח והפלפל וערבבו היטב את כל הרכיבים יחד.

2 תוכלו להכניס את הקערה ל-25 דק' במקרר (על מנת שכל הרכיבים יתאחדו היטב) או לטגן ישירות.

3 קחו את התערובת וצרו ממנה קציצות – בעזרת כף קחו כמות קטנה וצרו ממנה בידיים צורת קציצה, שטחו מעט כל קציצה והניחו בצד. חממו מחבת על חום בינוני-גבוה, שמנו במעט שמן זית וטגנו את הקציצות כ-5 דק' מכל צד, עד שהן משחימות קלות.

4 הניחו את הקציצות המוכנות על גבי נייר סופג ואכלו אותן חמות, בתיאבון !