סלמון ברוטב תאילנדי

סלמון ברוטב תאילנדי – סלמון עשוי בתנור יחד עם רוטב מתוק חריף בסגנון תאילנדי. זמן הכנת המנה הזו הוא 30 דק' פלוס מינוס ואפשר להוסיף לצד הדג סלט ירקות או ירקות שורש בתנור.

מרכיבים להכנת סלמון ברוטב תאילנדי :

1-2 כפות שמן קוקוס

300 גר' פילה סלמון

5 פלפלים מתוקים מאורכים, קצוצים דק דק

1 פלפל חריף אדום, קצוץ דק דק

3-5 שיני שום, כתושות

2כפיות ג'ינג'ר, מגורד

2-3 כפות דבש

1 כף מים

1 כף חמאת בוטנים

2 כפות חומץ תפוחים אורגני

קורט מלח גס

הוראות הכנה:

1 בקערה ערבבו את רכיבי הרוטב: הפלפלים הקצוצים (הוסיפו פלפל חריף לפי הכמות שאתם אוהבים), השום הכתוש, הג'ינג'ר המגורד, דבש, מים, חמאת בוטנים וחומץ תפוחים.

2 חממו מחבת קטנה על הגז בחום בינוני, שפכו את הרוטב מהקערה וחממו אותו מעט עד שכל הרכיבים מתאחדים, לאחר חצי דקת רתיחה כבו את האש ותנו לרוטב להצטנן.

3 חממו את תנור האפייה ל- 205 מעלות.

4 הניחו את נתחי הסלמון בתבנית מתאימה לתנור, בזקו עליהם את קורט המלח הגס ושפכו עליהם את הרוטב, כשהתנור חם הכניסו את הסלמון לבישול של 15 דקות (חתכו את אחד הנתחים ובדקו מה מידת העשייה).

5 הוציאו את הנתחים מהתנור ואכלו בתיאבון.