קציצות דגים אפויות בתנור

קציצות דגים אפויות בתנור – דרך מעולה להוסיף מנת דג לתפריט. הקציצות נאפות בתנור ויוצאות עדינות וטעמות ביותר, לאכול לצד סלט או תוספת.

מרכיבים להכנת קציצות דגים אפויות בתנור :

500 גר' פילה דג לבן – דניס/לוקוס/בס/בורי

4 שיני שום כתושות

1 גזר, מגורר

1 עגבניה

4 כפות פטרוזיליה (אפשר לעשותשילוב של פטרוזיליה וכוסברה)

4 כפות קמח שקדים (היתן לקצוץ שקדים במטחנת תבלינים)

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1 חממו תנור ל-180 מעלות.

2 טחנו את פילה הדג, העגבניה ומיץ הלימון במעבד מזון. לחצו בפולסים עד שהדג טחון גס.

3 בקערה גדולה – ערבבו את הדג ממעבד המזון יחד עם כל הרכיבים (גזר, שיני שום, פטרוזיליה קצוצה, קמח שקדים, מלח ופלפל) עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4 הכינו קציצות מכל התערובת (קחו חופן בכף היד, כדררו ושטחו מעט את הקציצה), הניחו את הקציצות המוכנות בתבנית עם נייר אפייה.

5 הכניסו את התבנית לתנור, אפו את הקציצות כ-15 דקות, לאחר מכן הפכו אותן לצד השני והכניסו לתנור ל-5 דקות נוספות.

הוציאו מהתנור ואכלו את הקציצות כשהן חמות! בתיאבון