סלמון בחלב קוקוס ובזיליקום

במיוחד לאוהבי הקוקוס והדגים, שילוב נפלא של טעמים ומנה קלה ומהירה להכנה. פילה סלמון בחלב קוקוס ובזיליקום, נהדר כמנת פתיחה / מנה עיקרית שתרענן לכם את הארוחה.

מרכיבים להכנת סלמון בחלב קוקוס :

450-500 גר' פילה סלמון (רצוי טרי ככל שאפשר)

2 כפיות שמן קוקוס

בצל אחד / 3 בצלי שאלוט, חתוכים

3 שיני שום בינוניות, כתושות

מיץ לימון סחוט מלימון אחד קטן/בינוני

1/2 כוס חלב קוקוס

2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ

1/4 כפית מלח (לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)

הוראות הכנה:

  1. חממו תנור מראש ל180 מעלות.
  2. הניחו את פילה הסלמון בתבנית זכוכית  / פיירקס המתאימה לתנור ופזרו על הנתח מלמעלה ומלמטה מלח ופלפל לפי טעמכם.
  3. חממו מחבת היטב על חום בינוני. כשהמחבת חמה הוסיפו את שמן הקוקוס ואז את הבצל. ערבבו היטב למשך 2 דקות והוסיפו למחבת את השום הכתוש. ערבבו למשך 3 דקות נוספות עד שהבצל מתרכך.
  4. הוסיפו למחבת את מיץ הלימון ולאחר מכן את חלב הקוקוס. הנמיכו את האש והביאו את הנוזל לרתיחה נמוכה.
  5. כבו את האש והוסיפו למחבת את הבזיליקום הקצוץ.
  6. שפכו את תכולת המחבת בתבנית על פילה הסלמון. כסו את התבנית עם מכסה / נייר אלומיניום והכניסו לתנור.
  7. תנו לנתח להתבשל למשך 10-20 דקות, או עד שנתח הסלמון עשוי היטב אך עדיין עסיסי.
  8. הגישו ואכלו, בתיאבון!