דג במחבת ורוטב מנגו

דג במחבת ורוטב מנגו – רגע לפני שעונת המנגו מסתיימת קבלו מתכון פשוט להכנה של דג צרוב על המחבת ולצידו רוטב מנגו חרפרף עם כוסברה קצוצה. המתכון הוא ל-4 נתחי פילה דג, כמובן שתוכלו להגדיל את המנה בהתאםם לכמות הרצויה.

מרכיבים להכנת דג במחבת ורוטב מנגו :

2 כפות  שמן זית

4 נתחי פילה דג לבן – סול, אמנון וכו'

1 מנגו בשל, חתוך ומופרד מהגרעין

2 שיני שום, כתושות

1 פלפל חריף קטן, קצוץ דק

1-3 כפות פטרוזיליה קצוצה (לפי הטעם)

מיץ מחצי לימון / ליים אחד

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית צ'ילי שאטה

אפשרי: חצי בצל סגול קצוץ דק

הוראות הכנה:

1 הכניסו למעבד מזון את חתיכות המנגו ושיני השום וטחנו אותם למרקם אחיד. ערבבו בקערה את מחית המנגו והשום יחד עם הפלפל החריף הקצוץ, המלח, הפלפל, הצי'לי והבצל הסגול הקצוץ.

2 לאחר 15 שעה הוסיפו את הכוסברה הקצוצה לתוך הרוטב שתפריש את טעמה. תבלו את נתחי פילה הדג במעט מלח ופלפל משני הצדדים.

3 חממו מחבת גדולה על להבה בינונית. כשהמחבת חמה הוסיפו את שמן הזית, כשהשמן חם הוסיפו למחבת את נתחי הדג וטגנו אותם כ-2 דקות מכל צד, הפכו אותם כשהם מזהיבים ומשחימים מעט מלמטה. כשהדג הופך אטום בצבעו וצרוב משני צדדיו הסירו את הנתחים מהאש (חתכו נתח אחת כדי לוודא שהדג מבושל היטב).

4 הגישו כל נתח כשמעליו כף או שתיים מרוטב המנגו שהכנתם, אכלו בתיאבון!