פירה דלעת ובצל מטוגן

פירה נוסח פליאו – במקום תפוחי אדמה – פירה דלעת ובצל מטוגן שאפשר גם לשדרג עם בטטה ושום לטעם עשיר ומתקתק, תוספת מעולה לצד כל מנה עיקרית.

מצרכים להכנת פירה דלעת ובצל מטוגן :

800-900 גר' דלעת מתוקה (עדיף להשתמש בדלורית / דלעת ערמונים / דלעת דבש לקבלת המרקם הטוב ביותר לפירה)

בצל לבן גדול, קצוץ דק

3-4 שיני שום גדולות

אפשרי: להוסיף בטטה בינונית להגדלת הכמות והעשרת הטעם, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

מלח ופלפל לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-180 מעלות.

2 חתכו את הדלעת לקוביות גדולות (עם הקליפה) והניחו אותן על תבנית מתאימה לתנור. הכניסו את התבנית לתנור המחומם תנו לדלעת להתבשל למשך 40-50 דקות עד שהיא רכה לחלוטין. תוכלו לבחור האם להוסיף לתבנית את שיני השום (עם הקליפה) למשך 20-15 דקות ולהוציא אותן כשהן רכות או לטגן את השום יחד עם הבצל בשלב הסופי.

3 במידה ובחרתם להוסיף בטטה – הרתיחו מעט מים בסיר קטן וחתכו את הבטטה לקוביות בינוניות. הכניסו את קוביות הבטטה למים רותחים ותנו להן להתבשל עד שהן רכות (נעצו מזלג ובדקו שהבטטה רכה לחלוטין, 20-30 דקות לערך).

4 סננו את קוביות הבטטה מהמים כשהן מוכנות. הוציאו את הדלעות מהתנור כשהן רכות ובעזרת מזלג הפרידו בין החלק הרך לקליפה, הכניסו לקערה את קוביות הבטטות והחלקים הרכים של הדלעת ומעכו היטב בעזרת מזלג / מועך לפירה (מעכו לתוך הפירה גם את שיני השום אם בישלתם אותן בתנור).

5 על מחבת – חממו מעט שמן זית וטגנו את הבצל הקצוץ דק עד להשחמה וריכוך מלא (בין 7-10 דקות).

6 תבלו את הפירה במלח ופלפל לפי טעמכם, הוסיפו מעל את הבצל המטוגן ואכלו בתיאבון!