סלט קינואה אביבי

סלט קינואה אביבי – סלט שאתם חייבים להכניס לאוסף הסלטים הביתיים שלכם. סלט משביע, עשיר צבעוני וטעים, סלט מושלם לקחת אתכם לאירועים או פשוט לאכול בארוחת הערב הביתית. ניתן לשדרג באין סוף דרכים לפי מצב רוחכם.

מרכיבים להכנת סלט קינואה אביבי :

2 כוסות קינואה מבושלת: בחרו את סוג הקינואה האהובה עליכם (לבנה, שחורה או אדומה) או שלבו בין הסוגים.

8 עלי חסה גדולים, לקרוע לחתיכות קטנות

1-2 כוסות מיקס עלי בייבי (רוקט, אורוגולה, מיזונה, חרדל וכו')

1 כוס חמוציות ( ללא תוספת סוכר)

1 גבעול סלרי, חתוך לחתיכות קטנות

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

חופן אגוזי מלך, קצוצים גס

חופן גרעיני חמנייה / דלעת לבחירתכם

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

מיץ מלימון שלם

3 כפות שמן זית

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כף דבש

הוראות הכנה:

1 בשלו את סוג/סוגי הקינואה שבחרתם לפי הוראות היצרן (תוכלו גם למצוא הוראות בישול ברשת), לאחר הבישול תנו לקינואה להצטנן.

2 בקערה גדולה – ערבבו את 2 כוסות הקינואה יחד עם עלי הבייבי, חתיכות החסה, סלרי, בצל ירוק, החמוציות, אגוזי המלך והגרעינים.

3 בקערה קטנה ערבבו היטב את כל מרכיבי הרוטב – שמן זית, מיץ לימון טרי, חרדל ודבש. כשהרכיבים מעורבבים היטב שפכו את הרוטב לקערת הסלט הגדולה.

4 פזרו מעל הסלט את הפטרוזיליה הקצוצה, ערבבו את הסלט היטב ואכלו בתיאבון 🙂