שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות – מתכון קלאסי וטעים. בדיוק בעונה הזו אפשר לקנות שעועית ירוקה טרייה אצל הירקן במקום להשתמש בשעועית קפואה והטעם יוצא נפלא!
מרכיבים להכנת שעועית ירוקה ברוטב עגבניות :
2 כפות שמן זית
400 גר' שעועית ירוקה טרייה, במידה והיא ארוכה מידי לחתוך אותה לרצועות של 3-4 ס"מ
1 בצל גדול, קצוץ
2 גזרים גדולים, מגורדים
4 שיני שום, כתושות
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
1 חבילה של עגבניות מרוסקות / שלמות, איכותיות
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית זנגוויל טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פלפל שאטה
הוראות הכנה:
1 חממו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, עליה חממו 2 כפות שמן זית. כשהשמן חם התחילו לטגן את הבצל ועליו הוסיפו את פלפל השאטה, טגנו למשך 3-4 דק' עד שהופך שקוף-זהוב.
2 הוסיפו לסיר את הגזר המגורד והשום הכתוש, ערבבו וטגנו למשך 2 דקות נוספות. הוסיפו לסיר את השעועית הירוקה ואת העגבניות החתוכות, ערבבו וטגנו למשך 2 דקות נוספות.
3 לבסוף, הוסיפו את רסק העגבניות, את כל התבלינים (מלח, פלפל שחור טחון, פפריקה, כורכום, כמון, זנגוויל) ואת מיץ הלימון הסחוט, ערבבו וטגנו למשך 2 דקות נוספות.
4 הוסיפו לתבשיל מים (כוס פלוס מינוס) – לפי כמות הנוזלים שאתם רוצים ברוטב (סמיך או דליל), כסו את הסיר ובשלו למשך 25-30 דקות, עד שהשעועית רכה וטעימה. טעמו וחזקו תבלינים בהתאם.
הסירו מן האש ואכלו בתיאבון!