מנה בצ'יק – קוביות חזה עוף מוקפצות בעשבי תיבול
מנה בצ'יק – קוביות חזה עוף מוקפצות בעשבי תיבול שיכולות לשמש אתכם למגוון דברים: כנשנוש, כמילוי (למשל פטריות ממולאות בחזה עוף מוקפץ וירק), כמנה עיקרית לצד תוספת, לשילוב בחביתה ועוד אין סוף אפשרויות. הפלוס הגדול – הכנת המנה לוקחת 30 דקות כולל הכל! מרכיבים להכנת קוביות חזה עוף מוקפצות בעשבי תיבול : 3 כפות שמן […]
קרא עודכרוב ממולא בהודו וירקות
מתכון בטעם קצת אסיאתי – כרוב ממולא בהודו וירקות. הממולאים נאפים בתנור לריכוך, ניתן לשדרג את המילוי בירקות ובתבלינים האהובים עליכם. ניתן להכין גם בגרסא צמחונית (להחליף את בשר ההודו הטחון בירקות מוקפצים מעט על המחבת). מרכיבים להכנת כרוב ממולא בהודו וירקות : 12 עלי כרוב גדולים (להפריד בשלמותם מהכרוב עצמו) 250 גר' בשר הודו טחון 1/2 כוס […]
קרא עודעוף כתום – כורכום בטטות וכרישה
יש משהו מושלם בטעם של עוף צלוי בתנור, המתכון הזה של עוף כתום משלב מתיקות עדינה וטעמי כורכום שום וכרישה – מתכון מעולה שלא דורש יותר מידי הכנה והשקעה. מרכיבים להכנת עוף כתום : 8 כרעי עוף (שוק/ירך או ובקיצור: משולש או פולקע או שניהם יחד) 2 בטטות בינוניות 2 כרישות (רצוי – שרוב הכרישה תהיה לבנה) […]
קרא עודנתחי פרגית ברוטב פירות יבשים
נתחי פרגית ברוטב פירות יבשים היא מנה מתוקה, טעימה וממכרת! נתחי הפרגית שמתבשלים בתנור שומרים על העסיסיות שלהם ורוטב הפירות היבשים יוצא נהדר ומתאים להגשה לצד אורז או פירה תפוחי אדמה ובטטות. מרכיבים להכנת נתחי פרגית ברוטב פירות יבשים : 4-5 נתחי פרגית 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 1/4 כוס מים 1-2 כפות דבש 1 […]
קרא עודעוף צלוי בטחינה ולימון
עוף צלוי בטחינה ולימון זו כנראה המנה העיקרית הכי מהירה שיצא לכם להכין, הקאץ' הוא שצריך להשרות את נתחי העוף במרינדה מספר שעות קודם לכן. לאחר ההשרייה נותר לכם רק להכניס את העוף בתבנית לתנור ולהנות מהטעם המעולה. מרכיבים להכנת עוף צלוי בטחינה ולימון : 1/2 קילו נתחי חזה עוף או נתחי שוקיים ללא עור ועצמות […]
קרא עודפליאו פרייד רייס (כרובית, עוף/בקר וירקות אהובים)
פליאו פרייד רייס – גרסאת פליאו למנה האהובה מהמזרח, הפעם האורז הוחלף בכרובית ואתם תוכלו לבחור מה להוסיף למוקפץ – עוף, בקר ושאר ירקות, הכל הולך! זו בקלות יכולה להיות מנת שאריות טעימה מזינה וקלה להכנה. מרכיבים להכנת פליאו פרייד רייס : 1 ראש כרובית גדול, לחתוך לפרחים קטנים 1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות […]
קרא עודחזה עוף ביין לבן ופטריות
חזה עוף הוא אחד החלקים הקלים לבישול ואפשר להכין אותו באין ספור דרכים ומתכונים שונים, החל משניצל, מוקפץ, ועד לצלייה בתנור. קשה מאוד לטעות במתכוני חזה עוף והטעם תמיד יוצא מנצח! הפעם, חזה עוף ביין לבן ופטריות – מנה קלילה להכנה וטעימה להפליא לארוחת הצהריים הקרובה שלכם. מרכיבים להכנת חזה עוף ביין לבן ופטריות : 4 חתיכות […]
קרא עודכנפי עוף בתנור במרינדת צ'ילי לימון
מתכון כנפי עוף בתנור במרינדת צ'ילי לימון נהדר לימים בהם אתם רוצים להכין מנה עיקרית זריזה וטעימה ובלי הרבה התעסקות – קוצצים בבלנדר את כל המרכיבים של המרינדה, משרים את הכנפיים בתוכה ומכניסים לבישול בתנור עד שהן יוצאות נימוחות וצלויות היטב מבחוץ. הוראות הכנה ל כנפי עוף בתנור במרינדת צ'ילי לימון : 1.5 ק"ג כנפי עוף 2 […]
קרא עודפלפלים ממולאים בעוף וירק
מתכון לארוחת פלפלים ממולאים בעוף וירק – הממולאים האלו לא מתבשלים בסיר עם רוטב, קודם מכינים את המילוי ואז ממלאים את סירות הפלפל (ניתן לבחור אם לבשל את הפלפלים קודם במים חמים לריכוך או לחלופין להכניס אותם לכמה דק' לתנור לריכוך וצלייה). עם מרכיבי המילוי כמובן ניתן לשחק ולשדרג לפי מה שיש במקרר (ירקות, עשבי […]
קרא עודמוקפץ עוף וירקות
מנת מוקפץ עוף עשירה בטעמים וקלה להכנה – הקפצת הירקות והעוף על מחבת (15-20 דק') ויש לכם מנה עיקרית טעימה ומזינה. ניתן להקפיץ את הירקות עם רצועות בקר / עוף או להשאיר את המנה צמחונית. מרכיבים להכנת מוקפץ עוף וירקות: 2 חתיכות חזה עוף, חתוך לרצועות דקות וקטנות כף שמן קוקוס 3 כפות רוטב קוקונט […]
קרא עודחזה עוף בתנור ברוטב לימון ודבש
חזה עוף בתנור היא מנה מצויינת, בדיוק לימים בהם אין לכם יותר מידי זמן לבשל ולהתעסק בבישול – פשוט להכניס לתנור ולהמתין. התוצאה שמתקבלת היא טעימה, בריאה ומספקת. כתוספת לצד המנה העיקרית אפשר להכניס יחד עם העוף תבנית ירקות בתנור ולרכז בתוכה את כל הירקות שאתם אוהבים – תפו"א, בטטות, כרובית, גמבות, בצלים, קישואים – […]
קרא עודפליאו צ'יקן טיקה מסאללה
פליאו צ'יקן טיקה מסאללה – גרסא להכנת המנה ההודית המפורסמת. את המנה אפשר לבשל בבישול ארוך – 6 שעות בסיר בישול איטי או שעתיים וחצי של בישול בתוך טאג'ין או כלי חרס שמתאים לבישול בתנור ואפשר גם להכין אותה על להבה נמוכה בגז למשך שעה, פלוס מינוס. # במתכון זה נעשה שימוש באגוזי קשיו טריים […]
קרא עודנתחי עוף ברוטב צ'ילי
מתכון נתחי עוף ברוטב צ'ילי – מנה מתקתקה-חריפה בנוסח קוריאני בעלת טעמים נהדרים. מנה מצויינת להכנה בבית ממרכיבים איכותיים, כך אפשר לקבל טעם עשיר ומושחת פחות מזה שמציעים לנו במסעדות אוכל מהיר. מרכיבים להכנת נתחי עוף ברוטב צ'ילי : 600 גר' חזה עוף או שוקי עוף (נתחי שוקיים ללא עצמות וללא עור), לחתוך לחתיכות בינוניות שנוח לאכול מלח […]
קרא עודעוף וירקות בתנור בחומץ בלסמי ועשבי תיבול
עוף וירקות בתנור בחומץ בלסמי ועשבי תיבול – במנה הזו תוכלו להשתמש בכל הירקות שנותרו לכם במקרר – כולם יהיו מצויינים, מנת 'שאריות' קלאסית, הרגישו חופשי להעשיר את המתכון בכל הירקות שתבחרו. תוכלו להשרות את נתחי העוף במרינדה יום קודם לכן ופשוט להכניס את המנה לאפייה בתנור לפני הארוחה! מרכיבים להכנת עוף וירקות בתנור בחומץ בלסמי ועשבי […]
קרא עודכרעי עוף בחרדל ודבש
מתכון מנצח שישאיר לכם טעם מתוק בפה ואצבעות שמנוניות – כרעי עוף בחרדל ודבש לאחר שספגו את הטעמים בהשרייה ארוכה במרינדה. בסוף הבישול תוכלו לקצוץ מעט עירית לפזר מעל, לטעם רענן. מרכיבים להכנת כרעי עוף בחרדל ודבש : 1.5-1.9 ק"ג כרעי עוף (תוכלו להשתמש בכרעיים שלמים, אנחנו העדפנו להשתמש בשוק בלבד) 1/4 כוס חרדל דיז'ון […]
קרא עודחזה עוף פליאו בציפוי שקדים, אגוזי פקאן וקוקוס
גרסא לשניצל בסגנון פליאו – נתחי חזה עוף בציפוי שקדים, אגוזי פקאן וקוקוס, מנה עיקרית טעימה שכולם בבית יאהבו. המנה המצויינת הזו אפילו לא דורשת טיגון כי את הנתחים אנו 'אופים' בתנור. מרכיבים להכנת חזה עוף פליאו בציפוי שקדים, אגוזי פקאן וקוקוס : 1/2 כוס שקדים, טבעיים לא קלויים 1/3 כוס אגוזי פקאן, טבעיים לא קלויים 1/2 […]
קרא עודפליאו עוף בקשיו
מתכון פליאו עוף בקשיו, מנה מתקתקה עם טעם נפלא וקלה מאוד להכנה. הכינו לכם מחבת והתחילו להקפיץ את כל המרכיבים יחד! מתכון ל-4 סועדים. מרכיבים להכנת פליאו עוף בקשיו : 2 חתיכות חזה עוף, לחתוך לקוביות קטנות פלפל אדום (גמבה), חתוך לקוביות בצל גדול, פרוס לרצועות 2 שיני שום גדולות, כתושות חצי כוס (או יותר לפי […]
קרא עודמוקפץ פליאו לבבות עוף וקייל
לבבות עוף קלים לבישול והם מוסיפים טעם נהדר מלבד היותם מקור טוב לחלבון, ויטמין בי וברזל. שילוב הלבבות עם עלי הקייל הופך את המנה הזו ל מוקפץ פליאו עשיר בערכים תזונתיים ובריאות. מרכיבים להכנת מוקפץ פליאו – שמן לשימון המחבת (קוקוס, שומן בקר מזוקק או כל שמן אחר) בצל גדול אחד, קצוץ פלפל (גמבה) […]
קרא עודמרק חורף – גזר ג'ינג'ר ועוף צלוי
מרק חורף טעים, פשוט להכנה, שלא משאיר מקום לטעויות. ניתן להשתמש בשאריות הודו או עוף צלוי מהארוחה של אתמול או לצלות אותם בעת הכנת המרק, תוספת הג'ינג'ר הופכת את המרק למחמם במיוחד בימי החורף. מרכיבים להכנת מרק חורף גזר ג'ינג'ר ועוף צלוי: חצי קילו כרעי עוף (או לחלופין להשתמש בשאריות עוף צלוי) בצל גדול קצוץ […]
קרא עודחזה עוף פליאו בתוספת לימון ורוזמרין
חזה עוף פליאו – לכל חובבי תזונת הפליאו, זהו מתכון מצוין – עשיר בחלבון, קל להכנה וטעים להפליא! הלימון מכיל כמות מכובדת ביותר של ויטמין C וכמו כן לטימין יש סגולות תזונתיות גם כן. מרכיבים להכנת חזה עוף פליאו : 2 חתיכות חזה עוף ללא עור ועצמות 1 לימון גדול 1-3 גבעולי רוזמרין 2 כפות […]
קרא עוד