כרעי עוף בחרדל ודבש

מתכון מנצח שישאיר לכם טעם מתוק בפה ואצבעות שמנוניות – כרעי עוף בחרדל ודבש לאחר שספגו את הטעמים בהשרייה ארוכה במרינדה. בסוף הבישול תוכלו לקצוץ מעט עירית לפזר מעל, לטעם רענן.

מרכיבים להכנת כרעי עוף בחרדל ודבש :

1.5-1.9 ק"ג כרעי עוף (תוכלו להשתמש בכרעיים שלמים, אנחנו העדפנו להשתמש בשוק בלבד)

1/4 כוס חרדל דיז'ון איכותי

כף אבקת חרדל

3 שיני שום, כתושות

1/3 כוס דבש טבעי

3-4 כפות עירית טרייה, קצוצה לקישוט

מלח ים ופלפל גרוס, לפי הטעם

אפשרות: לפרוס בצל אחד לפרוסות ולפזר את פרוסות הבצל בתבנית יחד עם שוקי העוף ולבשלם יחד בתנור, להוספת טעם ונפח.

הוראות הכנה:

1 בקערה קטנה – ערבבו היטב את חרדל הדיז'ון, אבקת חרדל, שיני השום הכתושות, דבש, מלח ופלפל. במידה והמרינדה יוצאת סמיכה מידי תוכלו להוסיף כף מים ולדלל אותה מעט.

2 הניחו את שוקי העוף בתבנית פיירקס ופזרו עליהם את מרינדת החרדל שהכנתם. כסו את השוקיים ברוטב ועסו אותן מכל הצדדים. הניחו את התבנית במקרר לפחות לשעתיים וחצי (עד 6 שעות לבחירתכם). תוכלו להוסיף את פרוסות הבצל לתבנית בשלב זה.

3 חממו היטב את התנור בחום של 210 מעלות, במצב טורבו (עם מאוורר) לצלייה מיטבית.

4 הכניסו את התבנית עם שוקי העוף מכוסה לתנור למשך 10 דקות. לאחר 10 דקות הסירו את הכיסוי וצלו את העופות למשך 25-30 דקות נוספות. מידי פעם הפכו את השוקיים כדי שיצלו היטב מכל הצדדים, זלפו עליהם בעזרת כף את המרינדה שבתחתית התבנית על מנת לעטוף את השוקיים בטעם.

5 כאשר השוקיים צלויות היטב, שחומות ומבושלות הוציאו מן התנור ופזרו מעל את העירית הקצוצה.

6 הגישו ואכלו, בתיאבון!