ציר בקר ועצמות – משובח
הכנת ציר בקר ועצמות אולי נשמעת כמו משימה מסובכת, אבל למען האמת מדובר בהכנה חד פעמית שלאחריה ניתן להשתמש ולהוסיף את נוזל הציר לכל תבשיל. למזלנו ניתן להנות מהטעם העשיר והמרפא של ציר הבקר לאורך זמן – פשוט לחלק אותו למנות, להקפיא ולהפשיר כשצריך. מצרכים להכנת ציר בקר ועצמות : 2 קילו עצמות בקר (כולל […]
קרא עודקציצות פליאו בשר קישואים ופטריות
מתכון ל קציצות פליאו בשר קישואים ופטריות ללא קמח וגלוטן, ממולץ להשתמש בבשר טחון אורגני / בתקן "חי בריא". את הקציצות נהדר לאכול לצד סלט או לצד ירקות אפויים בתנור, תוכלו להכין כמות ולשמור במקרר למשך כמה ימים. מרכיבים להכנת קציצות פליאו בשר קישואים ופטריות : קישוא אחד בינוני 500 גר' בשר בקר טחון 2 שיני […]
קרא עודמוקפץ בשר, פטריות ופלפלים
מנת מוקפץ היא פתרון אולטימטיבי – זמן הכנה זריז ביותר, פשוט לקצוץ את הבשר והירקות ולהקפיץ אותם יחד על המחבת תוך פחות מעשרים דקות ועדיין להינות מטעם עשיר של בשר ירקות ותבלינים מנצחים. מוקפץ בשר, פטריות ופלפלים היא מנה שתפתור לכם בקלות את ההתלבטות בפעם הבאה שתחשבו מה לבשל לארוחת צהריים. מרכיבים להכנת מוקפץ בשר, פטריות ופלפלים : 500-700 […]
קרא עודמרק ברוקולי, קרם קוקוס וצלעות בקר
זה אמנם נשמע מאיים אבל מרק ברוקולי, קרם קוקוס וצלעות בקר הוא מרק פשוט ביותר להכנה. המרק עשיר בטעמים ונהדר לימי החורף או לערב קריר – דרך נהדרת להשתמש בברוקולי ולהקדיש לו מנה משלו. כדי להוסיף למרק את צלעות הבקר אין צורך להכין מראש צלעות בקר כנתח – ניתן פשוט להוסיף 150-200 גר' של צלעות […]
קרא עודפאי רועים פליאו
מתכון ל פאי רועים פליאו – את תפוח האדמה המסורתי החלפנו בכרובית שמוסיפה טעם נפלא, כמעט ולא מבחינים בהבדל. מנות: 4-6. רכיבים להכנת פאי רועים: כרובית אחת, לחתוך לפרחים קטנים. 2 כפות שומן בקר \ שמן קוקוס \ שמן אחר לבחירתכם בצל גדול, חתוך דק 2 גבעולי סלרי, חתוכים דק 2 גזרים, קלופים וחתוכים דק 2 […]
קרא עודקישואים במילוי רוסטביף, פטריות שמפניון ופלפל
קישואים במילוי רוסטביף, מתכון קליל: את המילוי לקישואים מקפיצים על המחבת צ'יק צ'ק, מכניסים הכל לתנור ומתקבלת מנה צבעונית וטעימה במינימום זמן הכנה. במתכון נשתמש בפרוסות רוסטביף (ניתן לרכוש אצלנו במזווה) כך שאין צורך לבשל את הבשר מראש – אידאלי לימים בהם רוצים להכין מנה בריאה ומהירה במיוחד. מרכיבים להכנת קישואים במילוי רוסטביף: 4 קישואים […]
קרא עודגולאש הונגרי – תבשיל פליאו מנצח
גולאש הונגרי הוא תבשיל קלאסי ומנצח, בזכות זמן הבישול הארוך יחסית הבשר יוצא נימוח ורך. הרוטב האדמדם של הגולאש חריף-מתוק (השתדלו להשתמש בפפריקה הונגרית מתוקה איכותית ככל האפשר) והבשר נמס בפה. תוכלו להעשיר את התבשיל בירקות האהובים עליכם – פלפלים, גזרים, תפו"א, כרובית, פטרוזיליה קצוצה ועוד. מרכיבים להכנת גולאש הונגרי – 1/3 כוס שמן קוקוס/ […]
קרא עודתבשיל פליאו נתחי בשר עסיסיים ביין אדום וירקות
תבשיל פליאו של נתחי בשר עסיסיים ביין אדום וירקות. תבשיל בשר שיחמם אתכם בימי החורף וישאיר אתכם שבעים ומרוצים. זמן בישול קצר יחסית (שעה לכל היותר), וטעמים נהדרים בחיזוק היין האדום, לבריאות! מתכון ל-4 מנות. מרכיבים להכנת תבשיל פליאו – נתחי בשר: 500-700 גר' בשר מנתח צ'אק (צ'אך, נקרא גם סילברסייד), חתוך לקוביות 2 […]
קרא עודפלפלים ממולאים בבשר כבש
לחובבי בשר הכבש זוהי מנה נהדרת שמשתלבת מצוין עם המתיקות של הפלפלים ובצירוף עם סלט חי כמנת צד. מרכיבים להכנה: 3-4 פלפלים (גמבות) – יש לחתוך את חלקו העליון ולרוקן את תכולת הפלפל החוצה 500 גרם בשר כבש טחון כף שמן קוקוס \ אבוקדו \ שומן בקר –השמן המועדף עליכם לטיגון בצל בינוני חתוך לקוביות […]
קרא עודצלעות טלה עם פסטו נענע
מתכון מעולה לאוהבי הפליאו! צלעות טלה על האש בתוספת רוטב פסטו נענע מיוחד וטעים. מרכיבים להכנת צלעות טלה עם פסטו נענע : 900 גרם צלעות טלה מופרדות 15 מ"ל שמן זית 30 מ"ל מיץ תפוזים סחוט-טרי 3 גרם עלי נענע קצוצים 10 גרם טימין טרי חצי כפית פלפל שחור חצי כפית מלח ים 3 שיני […]
קרא עודהמבורגר כבש פליאו – עגבניות מיובשות ופטריות פורטבלו
כאשר מדובר בהמבורגר, רובנו חושבים על בשר בקר בתוך לחמניית המבורגר. לאוהבי הפליאו ובשר הכבש שבינינו, המבורגר כבש פליאו נותן אפשרויות טעם מגוונות בהרבה. העגבניות המיובשות בטעם מתקתק בשילוב עם הפטריות מתווספות לטעם הכבש בצורה מעוררת השראה. את הקציצות שנכין נגיש על גבי פטריות פורטבלו שאפינו בתנור – מעדן! מרכיבים להכנת המבורגר כבש פליאו : […]
קרא עודקציצות פליאו פרסיות – ללא קמח
במקור, קציצות פרסיות מכילות תפו"א ומעט קמח, בגרסת הפליאו הזאת תפוח האדמה הוחלף בבטטות שמוסיפות טעם עשיר ומרקם נימוח ובנוסף אין שימוש בקמח. את קציצות הפליאו אפשר להגיש קר או חם, מנה נהדרת וקלה להכנה. קציצות פליאו – מרכיבים: 3 כוסות מלאות בבטטה קלופה וקצוצה (1 בטטה גדולה) בצל בינוני קצוץ 3 שיני שום 3 כפות (8 […]
קרא עודאוסובוקו ( 6 מנות)
אוסובוקו היא מנת בשר נהדרת בעלת טעמים חזקים עשוייה ממרכיבים איכותיים וטריים. מרכיבים לגרמולטה *בלועזית: Gremolata תערובת תיבול איטלקית עשויה משום טרי כתוש, פטרוזיליה וגרידת לימון. את התערובת מוסיפים בדרך כלל לתבשילי בשר שזוכים לבישול ארוך כמו אוסו בוקו, אולם אפשר גם להוסיף אותה לדגים או לעוף בגריל ולתבשילי ירקות. כוס \ 40 גרם של עלי […]
קרא עודסטייק פילה ברוטב בצלצלי שאלוט
סטייק "מסעדות" זה ניתן להכנה בקלות בכל בית בשבריר המחיר בהשוואה למסעדה. מה גם שבמסעדות כנראה ישתמשו בשמן צמחי להכנת המנה. בבית אנו יכולים להשתמש בשומן בקר מזוקק לפי בחירתנו ונקבל סטייק מנצח עם רוטב נהדר. מרכיבים להכנה: 2 כפיות \ 30 מ"ל שומן בקר מזוקק כוס \ 240 גר' בצלצלי שאלוט בחיתוך דק מלח ופלפל […]
קרא עודצלעות בקר עם שומר ועגבניות מיובשות
צלעות בקר עם שומר ועגבניות מיובשות מתכון נהדר לאוהבי הבשר! – צלעות בקר רכות עם טוויסט ים תיכוני מרכיבים: 1 ק"ג של צלעות בקר קצרות – ללא עצם 10 גר' (2 כפיות) של כוסברה 10 גר' (2 כפיות) תערובת של כמון, מלח ופלפל שחור 30 גר (2 כפות) של גי \ שמן קוקוס בצל אחד […]
קרא עוד