גולאש הונגרי – תבשיל פליאו מנצח

גולאש הונגרי הוא תבשיל קלאסי ומנצח, בזכות זמן הבישול הארוך יחסית הבשר יוצא נימוח ורך. הרוטב האדמדם של הגולאש חריף-מתוק (השתדלו להשתמש בפפריקה הונגרית מתוקה איכותית ככל האפשר) והבשר נמס בפה. תוכלו להעשיר את התבשיל בירקות האהובים עליכם – פלפלים, גזרים, תפו"א, כרובית, פטרוזיליה קצוצה ועוד.

מרכיבים להכנת גולאש הונגרי –

1/3 כוס שמן קוקוס/ שומן בקר מזוקק/ שמן צמחי אחר לבחירתכם

3 בצלים בינוניים, פרוסים

1.3-1.5 ק"ג בשר לגולאש (כתף בקר/ צלי כתף/ שריר אחורי אוסובוקו), חתוך לקוביות

200 גר' רסק עגבניות משובח

4 שיני שום, קצוצות

3 גזרים, פרוסים

2  תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות

1-2 פלפלים חריפים / גמבות (במידה ואוהבים)

2 כפיות מלח

2 כפות פפריקה הונגרית מתוקה משובחת

1/2 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

1 בסיר גדול חממו מעט שמן והתחילו לטגן את הבצל למשך 6 דקות, עד שהוא הופך שקוף ומתחיל להזהיב. כבו את האש והעבירו את הבצל לקערה.

2 בקערה נוספת הכניסו את קוביות הבשר ועליהן שפכו את המלח, הפלפל והפפריקה. ודאו שהחתיכות עטופות היטב בתבלינים מכל הצדדים.

3 בסיר בו טיגנתם את הבצל – חממו מעט שמן וטגנו את קוביות הבשר עד שהן נסגרות ומשחימות מכל הצדדים. הוסיפו לסיר את הבצל המטוגן ואת השום הקצוץ וטגנו דקה נוספת.

הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו היטב את תכולת הסיר ולאחר דקה – הוסיפו את תפוחי האדמה, הפלפלים והגזרים הפרוסים.

4 הוסיפו לסיר מים – עד שמכסים את קו הירקות, ערבבו והביאו לרתיחה.

5 הנמיכו את האש ותנו לתבשיל להתבשל למשך שעה וחצי-שעתיים, מידי פעם ערבבו את התכולה והוסיפו מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם במידת הצורך. כבו את האש כאשר התבשיל מוכן וחתיכות הבשר רכות ומתפרקות בקלות. תוכלו לקצוץ צרור פטרוזיליה ולקשט את התבשיל לפני ההגשה.

אכלו בתיאבון!