סטייק פילה ברוטב בצלצלי שאלוט

סטייק "מסעדות" זה ניתן להכנה בקלות בכל בית בשבריר המחיר בהשוואה למסעדה. מה גם שבמסעדות כנראה ישתמשו בשמן צמחי להכנת המנה.

בבית אנו יכולים להשתמש בשומן בקר מזוקק לפי בחירתנו ונקבל סטייק מנצח עם רוטב נהדר.

מרכיבים להכנה:

2 כפיות \ 30 מ"ל שומן בקר מזוקק

כוס \ 240 גר' בצלצלי שאלוט בחיתוך דק

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף \ 15 מ"ל חומץ יין אדום

חצי כוס \ 120 מ"ל ציר בקר

כף \ 2 גר' רוזמרין טרי קצוץ דק

סטייק פילה ברוטב בצלצלי שאלוט – הוראות הכנה:

הוציאו את נתחי הפילה והביאו אותם לטמפרטורת החדר (בערך חצי שעה). חממו מראש תבנית זכוכית \ חימר \ פיירקס מתאים והכניסו לחימום מקדים בתנור.

לאחר מכן חממו את שומן הבקר המזוקק במחבת, הניחו את נתח הפילה והשחימו אותו למשך 3 דקות בערך עד שמתקבל סימן צריבה שחום. מרחו בשומן בקר מזוקק את הצד העליון והפכו את הנתח להשחמה נוספת.

בסיום ההשחמה העבירו את הנתח לכלי החם בתנור לעוד 6-8 דקות לקבלת דרגת עשייה Medium-rare . (ניתן להמשיך לחמם לדרגת עשייה רצוייה).

בזמן שהנתח מתבשל לו בתנור, הכינו את הרוטב-

הוסיפו כף שומן בקר מזוקק לאותה מחבת בה טיגנתם את הנתח, הוסיפו את בצלצלי השאלוט ותבלו בנדיבות במלח ופלפל. המשיכו לבשל את הבצלים עד לריכוך, כ-10 דקות. (לא לשכוח להוציא את הנתח מהתנור בזמן)

הוסיפו חומץ יין למחבת ובשלו עד לצמצום החומץ. הוסיפו את ציר הבקר והביאו לרתיחה.

תנו לרוטב להמשיך להתבשל עד שהוא מצטמצם לכחצי מהכמות. לאחר מכן סגרו את האש והוסיפו למחבת כף שומן בקר מזוקק נוספת ואת הרוזמרין הקצוץ. ערבבו היטב ותנו לרוטב לנוח ולהצטנן כ- 5 דקות.

בשלב הסופי יש למזוג את הרוטב מעל לנתחי הפילה שבושלו בתנור, להגיש ולאכול!

בתיאבון 🙂