
מרק בטטה כרישה לחורף
מרק בטטה כרישה לחורף – מרק וחורף מתאימים כמו כפפה ליד ואיזה כיף שיש מאות סוגי מרקים שונים שאפשר להכין, להתפנק ולהתחמם כשהמעלות בחוץ יורדות. המרק הזה מקבל את הצבע הכתום של הבטטה אבל הוא עמוס בכרישה ושאר דברים טובים. מרכיבים להכנת מרק בטטה כרישה לחורף : 1 כף שמן קוקוס 3 כרישה, לשטוף היטב ולפרוס […]
קרא עוד
מרק קארי קייל כרובית וגזר
איזה כיף שעונת המרקים נפתחת שוב! מרק קארי קייל כרובית וגזר יחמם לכם את הסתיו ויתן לכם אנרגיה. הרגישו חופשי להעשיר את המרק בירקות אהובים עליכם בנוסף לרכיבים שרשומים למטה. מרכיבים להכנת מרק קארי קייל כרובית וגזר : 5 כפות שמן זית / שמן קוקוס 1 ראש כרובית בינונית, חתוך לפרחים בצל לבן / סגול, קצוץ 2 […]
קרא עוד
מרק סלק גזר ועגבניות
פליאו מרק סלק גזר ועגבניות – מרק ירקות במרקם קרמי (מרק טחון בעזרת בלנדר / מעבד מזון) – חיזוק חם לימים קרירים, מנה ראשונה מצויינת, מתאים לכל ארוחה! במידה ויש לכם ציר בקר/עוף/ירקות ניתן להוסיף למרק ולהעשיר את הטעם. מרכיבים להכנת מרק סלק גזר ועגבניות : 2 כפות שמן קוקוס 1 בצל סגול, קצוץ 1 בצל לבן, […]
קרא עוד
מרק עגבניות קוקוס
כשסוף עונת העגבניות מתקרב והסתיו בפתח, זה בדיוק הזמן המושלם לבחור את העגבניות שנראות פחות מזמינות ולהכין מהן מרק עגבניות קוקוס קרמי וטעים ביותר! הכנה מהירה ממעט מרכיבים וטעם שמחמם את הלב. מרכיבים להכנת מרק עגבניות קוקוס : 3 כפות שמן לבחירתכם – זית/קוקוס 8-10 עגבניות גדולות (עגבניות תמר עדיפות אך כולן יעשו את העבודה), חתוכות לקוביות […]
קרא עוד
מרק כתום מנצח
מתכון מרק כתום מנצח המשלב דלורית בטטה וגזר ותמיד משאיר טעם של עוד. נהדר כמנה ראשונה, ואם חם מידי בחוץ ניתן לאכול אפילו בטמפרטורה פושרת-קרירה. מרכיבים להכנת מרק כתום מנצח : 1 דלורית בינונית-גדולה 1 גזר 2 בטטות 1 בצל בינוני 1/2 כוס חלב קוקוס 4 כוסות ציר ירקות מלח ופלפל לפי הטעם כפית כמון כפית פפריקה […]
קרא עוד
ציר בקר ועצמות – משובח
הכנת ציר בקר ועצמות אולי נשמעת כמו משימה מסובכת, אבל למען האמת מדובר בהכנה חד פעמית שלאחריה ניתן להשתמש ולהוסיף את נוזל הציר לכל תבשיל. למזלנו ניתן להנות מהטעם העשיר והמרפא של ציר הבקר לאורך זמן – פשוט לחלק אותו למנות, להקפיא ולהפשיר כשצריך. מצרכים להכנת ציר בקר ועצמות : 2 קילו עצמות בקר (כולל […]
קרא עוד
מרק גספאצ'ו צונן
מתכון מרק גספאצ'ו צונן , נהדר לימים החמימים שמתחילים להגיע אלינו. מרק הגספאצ'ו הגיע מספרד, ידוע בצבעו האדום בשל העגבניות שמרכיבות אותו ולהבדיל משאר המרקים – מוגש קר ולכן הוא מרווה ביותר. מרכיבים להכנת מרק גספאצ'ו : 8 עגבניות תמר בשלות ואדומות מלפפון אחד, יש לקלוף ולחתוך את החלק הפנימי עם הגרעינים בצל סגול אחד, חתוך דק […]
קרא עוד
מרק ברוקולי, קרם קוקוס וצלעות בקר
זה אמנם נשמע מאיים אבל מרק ברוקולי, קרם קוקוס וצלעות בקר הוא מרק פשוט ביותר להכנה. המרק עשיר בטעמים ונהדר לימי החורף או לערב קריר – דרך נהדרת להשתמש בברוקולי ולהקדיש לו מנה משלו. כדי להוסיף למרק את צלעות הבקר אין צורך להכין מראש צלעות בקר כנתח – ניתן פשוט להוסיף 150-200 גר' של צלעות […]
קרא עוד
מרק חורף – גזר ג'ינג'ר ועוף צלוי
מרק חורף טעים, פשוט להכנה, שלא משאיר מקום לטעויות. ניתן להשתמש בשאריות הודו או עוף צלוי מהארוחה של אתמול או לצלות אותם בעת הכנת המרק, תוספת הג'ינג'ר הופכת את המרק למחמם במיוחד בימי החורף. מרכיבים להכנת מרק חורף גזר ג'ינג'ר ועוף צלוי: חצי קילו כרעי עוף (או לחלופין להשתמש בשאריות עוף צלוי) בצל גדול קצוץ […]
קרא עוד
מרק דלורית פליאו
עם בואו של החורף אין זמן מתאים יותר להכנת מרק חמים ועשיר. מרק דלורית מתוקה, בצל, גזר ותוספת מרעננת של תפוח ירוק שמעדן את המתיקות במרק. פשוט מעדן! מרק דלורית פליאו – מרכיבים להכנה: 1-2 דלוריות גדולות (2.5 קילו לערך) קלופות וחתוכות לקוביות 1 תפוח ירוק קלוף וחתוך לפרוסות ללא הליבה והגרעינים. 1 בצל בינוני […]
קרא עוד
מרק סלק ובצל מקורמל ( 6 מנות)
מרק סלק סמיך ועשיר בטעם עמוק, נהדר כמנה ראשונה. מרק מומלץ לימים הקרים אך לא רק – הסלק בעל יתרונות תזונתיים רבים ומולץ לשלב אותו באורח התזונה השוטפת שלנו. מרכיבים להכנת מרק סלק : 900 גרם סלק טרי קלוף וחתוך לקוביות 5 כוסות \ 1200 מ"ל ציר עוף חצי כף פלפל חצי כף מלח בצל […]
קרא עוד