מרק עגבניות קוקוס

כשסוף עונת העגבניות מתקרב והסתיו בפתח, זה בדיוק הזמן המושלם לבחור את העגבניות שנראות פחות מזמינות ולהכין מהן מרק עגבניות קוקוס קרמי וטעים ביותר! הכנה מהירה ממעט מרכיבים וטעם שמחמם את הלב.

מרכיבים להכנת מרק עגבניות קוקוס :

3 כפות שמן לבחירתכם – זית/קוקוס

8-10 עגבניות גדולות (עגבניות תמר עדיפות אך כולן יעשו את העבודה), חתוכות לקוביות

1-2 בצלים (אחד גדול/שניים בינוניים), חתוכים לקוביות

3 שיני שום, כתושות

2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות כולל העלים

1 קופסא/פחית של חלב קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, לקישוט לפי טעמכם

אפשרי: לסחוט מעט מיץ ליים טרי מעל המנה לפני ההגשה.

הוראות הכנה:

1 מחחמים את שמן הזית/קוקוס בסיר גדול, כשהשמן חם מטגנים את הבצל החתוך עד שהוא מתרכך ומזהיב קלות. לאחר מכן הוסיפו את שיני השום הכתושות וטגנו למשך דקה נוספת.

2 הוסיפו לסיר את העגבניות החתוכות וגבעולי הסלרי החתוך והביאו לרתיחה. לאחר רתיחה הנמיכו את האש ותנו לעגבניות להתבשל ולהתרכך היטב למשך 15 שעה. כשתכולת הסיר רכה תבלו במעט מלח ופלפל וטחנו היטב את הירקות בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת "ממרח" אחיד.

3 הוסיפו לסיר (על אש נמוכה) את פחית חלב הקוקוס וערבבו היטב עם מחית הירקות (במידה והמרק סמיך מידי תוכלו להוסיף 1/2-1 כוס מים לדלל אותו מעט). המשיכו לבשל את המרק על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות והסירו מן האש.

4 הגישו בקעריות וקשטו מעל בפטרוזיליה/כוסברה קצוצה, הוסיפו 'שפריץ' של מיץ ליים סחוט מעל המנה ואכלו בתיאבון!