מרק קארי קייל כרובית וגזר

איזה כיף שעונת המרקים נפתחת שוב! מרק קארי קייל כרובית וגזר יחמם לכם את הסתיו ויתן לכם אנרגיה. הרגישו חופשי להעשיר את המרק בירקות אהובים עליכם בנוסף לרכיבים שרשומים למטה.

מרכיבים להכנת מרק קארי קייל כרובית וגזר :

5 כפות שמן זית / שמן קוקוס

1 ראש כרובית בינונית, חתוך לפרחים

בצל לבן / סגול, קצוץ

2 גזרים, חתוכים לקוביות

9 עלי קייל, ללא הגבעול

3 שיני שום, כתושות

3 גבעולי סלרי, לקצוץ את הגבעול ולהפריד את העלים

4 כוסות ציר ירקות / עוף

1 כוס חלב קוקוס

2 כפות אבקת קארי

3/4 כפית כמון

3/4 כפית פפריקה

3/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית צ'ילי גרוס

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל- 200 מעלות.

2 תחילה נכניס את פרחי הכרובית לתנור ולאחר מכן נטחן אותה מעט במעבד המזון כך שיתקבל "אורז כרובית" טעים למרק. בקערה ערבבו את פרחי הכרובית עם 3 כפות שמן ועסו אותם בתבלינים – קארי, כמון, פפריקה ומלח.

3 הכניסו את הכרובית לתנור ל-20 דקות (היא צריכה להיות שלב אחד לפני שהיא מוכנה), הוציאו ותנו לה להתקרר מעט. כשהיא צוננת הכניסו למעבד המזון וטחנו אותה בכמה פולסים קצרים עד שמתקבל מרקם של אורז.

3 חממו סיר מתאים למרק עם 2 כפות שמן זית וטגנו את הבצל כ-5 דק' עד להזהבה, לאחר מכן הוסיפו את השום וגבעול הסלרי וטגנו 2 דקות נוספות.

4 הוסיפו לסיר את ציר המרק שבחרתם ואת כוס חלב הקוקוס וערבבו. הוסיפו את הירקות – הקייל, הגזר ועלי הסלרי ואת הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס.

5 הביאו את סיר המרק לרתיחה והנמיכו את האש לאחר מכן ל-25 דקות עד שהגזרים מתרככים.

6 הסירו מהאש וקשטו במעט פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, בתיאבון!