מרק סלק ובצל מקורמל ( 6 מנות)

מרק סלק סמיך ועשיר בטעם עמוק, נהדר כמנה ראשונה. מרק מומלץ לימים הקרים אך לא רק – הסלק בעל יתרונות תזונתיים רבים ומולץ לשלב אותו באורח התזונה השוטפת שלנו.

מרכיבים להכנת מרק סלק :

900 גרם סלק טרי קלוף וחתוך לקוביות

5 כוסות \ 1200 מ"ל ציר עוף

חצי כף פלפל

חצי כף מלח

בצל אחד גדול פרוס דק

גזר אחד קלוף וחתוך

הוראות הכנה:

הניחו את קוביות הסלק החתוך בסיר והוסיפו 4 כוסות מציר העוף, המלח והפלפל. כסו את הסיר ובשלו במשך 45 דקות  לערך עד לריכוך הסלק.

בינתיים –  חממו מחבת בחום בינוני, והוסיפו אלייה את החמאה. לאחר מכן הוסיפו את הגזר והבצל והמשיכו לערבב עד שהגזרים מתרככים ומפיצים ארומה מתוקה.

ברגע שהבצל והגזר רכים הוסיפו אותם לסלק שנמצא בסיר עם ציר העוף. הורידו את הסיר מהאש ותנו למרק להצטנן מעט, העבירו את התכולה לבלנדר והוסיפו את כוס הציר הנותרת וערבלו עד שמתקבלת עיסה חלקה. החזירו את הכל לסיר, הוסיפו מלח ופלפל לפי טעם, הביאו לרתיחה והגישו לשולחן!

 

 

בתיאבון 🙂