עוף פטריות ובצל בחומץ בלסמי
עוף פטריות ובצל בחומץ בלסמי – מתכון נהדר למנה עיקרית טעימה וקלה להכנה. ניתן להוסיף ירקות נוספים על מנת להעשיר את המנה כמו כרישה, גזר מגורד ועוד…
מרכיבים להכנת עוף פטריות ובצל בחומץ בלסמי :
6 נתחים של חזה עוף פרוס
1 בצל, חתוך לקוביות
1 חב' פטריות שמפניון, פרוסות לפרוסות בינוניות
4 שיני שום, כתושות
1 פחית עגבניות מרוסקות איכותיות (חברת מוטי למשל)
2 כפיות שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/2 כפית טימין מיובש
3/4 כפית בזיליקום מיובש
1 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית מלח
הוראות הכנה:
1 תחילה, תבלו את נתחי חזה העוף במלח, פלפל ובשום הכתוש.
2 חממו מחבת רחבה על להבה בינונית, הוסיפו כף שמן זית וכשהשמן חם התחילו לטגן את נתחי חזה העוף כ3-5 דק' מכל צד עד שהם עשויים היטב מבפנים.
3 הוסיפו למחבת את הבצל החתוך והפטריות וטגנו גם אותם יחד עם נתחי חזה העוף למשך 4 דקות נוספות.
4 הוסיפו למחבת את העגבניות המרוסקות, החומץ הבלסמי, הבזיליקום, האורגנו והטימין ולאחר רתיחה הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך 10-15 דק'. לאחר שהרוטב מצטמצם ונתחי חזה העוף מבושלים היטב – הסירו מהאש,הגישו ואכלו בתיאבון!