עוף וירקות בתנור בחומץ בלסמי ועשבי תיבול

עוף וירקות בתנור בחומץ בלסמי ועשבי תיבול – במנה הזו תוכלו להשתמש בכל הירקות שנותרו לכם במקרר – כולם יהיו מצויינים, מנת 'שאריות' קלאסית, הרגישו חופשי להעשיר את המתכון בכל הירקות שתבחרו. תוכלו להשרות את נתחי העוף במרינדה יום קודם לכן ופשוט להכניס את המנה לאפייה בתנור לפני הארוחה!

מרכיבים להכנת עוף וירקות בתנור בחומץ בלסמי ועשבי תיבול :

לעוף ולמרינדה:

1/2 קילו נתחי חזה עוף ללא עור ועצמות (לחתוך את הנתחים לגודל שתרצו)

כף חומץ בלסמי

1/2 כף שמן זית איכותי

3 שיני שום, כתושות

2 כפיות עלי בזיליקום, קצוצים

כפית פטרוזיליה, קצוצה

כפית מלח

לירקות ולתיבול:

פלפל אדום (גמבה), חתוך לקוביות

בצל סגול, חתוך לרצועות – להפריד בין שכבות הבצל

כוס פרחי כרובית, חתוכים לפרחים קטנים

2 כפות חומץ בלסמי

7 כפות שמן זית (או יותר לפי כמות הירקות בה השתמשתם)

כפית מלח

כפית פלפל שחור טחון

2 כפיות בזיליקום, קצוץ

כפית פטרוזיליה, קצוצה

הוראות הכנה:

1 בקערה גדולה – ערבבו את נתחי חזה העוף יחד עם שמן הזית, החומץ הבלסמי, השום, הבזיליקום, הפטרוזיליה וכפית מלח. ערבבו הכל יחד ותנו להם 'לשבת' יחד – ככל שהעוף יושרה יותר, יותר טוב! (תוכלו לבחור אם להשאיר אותו במקרר למשך לילה או להשרות אותו בזמן שמכינים את תערובת הירקות).

2 חממו מראש תנור ל- 230 מעלות. הכינו בצד תבנית אפייה עם נייר אפייה פרוס עליה.

3 בקערה גדולה נוספת – ערבבו את כל הירקות החתוכים יחד עם שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל, הפטרוזילה והבזיליקום הקצוץ.

4 שפכו את תכולת שתי הקערות לתבנית האפייה ופזרו באופן שווה את הירקות ונתחי העוף על גבי התבנית.

5 אפו בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהעוף מתחיל להשחים מעט ומתבשל כולו. כבו את התנור כשהמנה מוכנה והגישו, בתיאבון!