צ'יפס תפוחי עץ

המתכון הבא מכיל ר-ק שני רכיבים והוא עדיין יוצא טעים להפליא. צ'יפס תפוחי עץ – פרוסות תפוחי עץ שנאפות בתנור ויוצאות קריספיות ומתקתקות, נשנוש מושלם בין הארוחות, חטיף בריא לבית הספר או משהו כיפי לכרסם על הספה מול הטלוויזיה. בגלל שזמן האפייה שלהם בתנור ארוך יחסית מומלץ להכין כמות נאה ולשמור בקופסא אטומה אבל למען האמת, אין כמו לאכול אותם חמים וטריים כשהם בדיוק יוצאים מהתנור.

מרכיבים להכנת צ'יפס תפוחי עץ :

4 תפוחי עץ (המלצה – השתמשו בתפוחי עץ מסוג פינק ליידי או ענה והטעם יצא משובח).

1 כפית קינמון

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור אפייה או טוסטר אובן מתאים ל-90 מעלות.

2 יש לחתוך את התפוחים היטב לפרוסות דקות ועגולות. לאחר החיתוך יש להפריד ולחתוך את הגרעינים מבסיס העיגול.

3 פרסו נייר אפייה על גבי תבנית מתאימה לתנור. סדרו על התבנית את פרוסות תפוחי העץ (השתדלו לרווח שלא יעלו אחת על השנייה). כשהתפוחים מסודרים פזרו את הקינמון בצורה אחידה על כל הפרוסות.

4 הכניסו את התבנית לתנור ואפו את התפוחים למשך שעתיים, הפכו מידי פעם צד עד שהתפוחים מתייבשים מעט ומאבדים את הנוזלים שבהם.

5 הוציאו מן התנור ואכלו בתיאבון 🙂