פליאו קורנפלקס – קוקוס ואוכמניות

פליאו קורנפלקס – לאנשים רבים שעוברים לתזונת הפליאו, דגני הבוקר הם בין הדברים שקשה לוותר עליהם. מכיוון שרוב דגני הבוקר המסחריים מכילים כמות גדולה של דגני חיטה וסוכר אנו בהחלט לא רוצים אותם בדיאטה שלנו.

מתכון זה להכנה ביתית של דגני בוקר בשילוב קוקוס ואוכמניות שומר על כל כללי הפליאו ועדיין קראנצ'י וטעים. שווה!

פליאו קורנפלקס – מרכיבים להכנה:

2 כוסות פקאנים, קצוצים

שליש כוס שמן קוקוס

6 תמרי מג'הול

1 כפית תמצית וניל

2 כפיות קינמון

חצי כפית מלח ים

חצי כוס פתיתי קוקוס, לא מסוכרים

חצי כוס אוכמניות מיובשות, ללא סוכר

הוראות להכנה:

-חממו מראש תנור ל160 מעלות צלזיוס

-שימו חצי מכמות הפקאנים, שמן הקוקוס, ותמרי המג'הול במעבד מזון וערבלו עד גריסה דקה של כל המרכיבים.

-הוסיפו את הפקאנים הנותרים וערבלו עוד מעט.

-העבירו את כל התכולה לקערה והוסיפו את תמצית הוניל, קינמון ומלח. ערבבו מעט ומרחו על נייר אפייה שכבה של כ-חצי ס"מ.

-אפו בתנור למשך 20 דקות עד להשחמה. לאחר קירור קצר, ערבלו את התכולה מנייר האפייה בתוספת פתיתי הקוקוס והאוכמניות בתוך קערה גדולה. לאחר מכן ניתן לאחסן בתוך צנצנת או קופסת פלסטיק אטומה לאוויר.

בתיאבון 🙂