עוף ואננס בתנור

מתכון מתוק וטעים ל- עוף ואננס בתנור , אפשר להכין אותו מאננס טרי ואפשר להשתמש בקופסאת שימורים (רצוי ללא תוספת סוכר). המנה הזו תגרום לכם להרגיש בצד הטרופי של העולם עם שילוב מצויין של טעמי מתוק-חריף והכנה קלילה ומהירה.

מרכיבים להכנת עוף ואננס בתנור :

4 כפות שמן זית / שמן קוקוס

3 כפות רוטב אמינו קוקוס

2 כפות של חומץ תפוחים אורגני

5-6 נתחי חזה עוף פרוס ונקי מגידים ושומן

5-6 טבעות אננס (קופסאת שימורים אחת)

צרור כוסברה קצוצה (3/4 כוס פלוס מינוס)

2 שיני שום כתושות

1 כפית של סוכר קוקוס או סילאן

1/4 כפית צ'ילי גרוס

1/4 כוס מים

קורט מלח

הוראות הכנה:

1 תחילה יש להכין את המרינדה – ערבבו בקערה את הרכיבים הבאים: שמן זית, רוטב סויה/אמינו קוקוס, חומץ תפוחים אורגני, שום כתוש, כפית של סוכר קוקוס או סילאן, צ'ילי גרוס, מים וקורט מלח. ערבבו היטב את כל הרכיבים עד למרקם אחיד.

2 הניחו בקערה את נתחי חזה העוף ושפכו עליהם 1/2 מכמות המרינדה. עטפו את חזה העוף היטב והשרו אותו למשך שעתיים במרינדה.

3 חממו תנור מראש ל-205 מעלות על מצב גריל (טורבו). כשהתנור חם – הוציאו את נתחי העוף מהמרינדה והניחו אותם ע"ג נייר אפייה ישירות על רשת התנור או בתוך תבנית מתאימה לתנור. צלו את העוף למשך 10 דקות.

4 טבלו את טבעות האננס במרינדה (ושמרו את שארית המרינדה בצד), הכניסו את טבעות האננס לצלייה יחד עם העוף, כ-4 דקות מכל צד (הפכו אותן לאחר 4 דקות לצד השני) – כשהן צלויות ומוכנות הוציאו אותן מהתנור, שמרו אותן בצד לנתחי העוף.

5 לאחר 10 דקות הפכו את חזה העוף לצד השני ושפכו את שארית המרינדה על הנתחים. בשלו את העוף מהצד השני כ-10 דקות נוספות.

6 הוציאו את נתחי העוף כשהם צלויים היטב ועשויים מבפנים, סדרו על כל נתח טבעת אננס וקשטו בכוסברה הקצוצה מלמעלה,

בתיאבון!