עוף בתנור ולבבות ארטישוק

מנה קלילה שנעשית בתנור – מכניסים את כל הרכיבים לתבנית אפייה ומבשלים בתנור למשך 40 דקות. עוף בתנור ולבבות ארטישוק , מנה טעימה ובריאה עם תוספת מרעננת של לימון להדגשת הטעמים.

מרכיבים להכנת עוף בתנור ולבבות ארטישוק :

700 גר' חזה עוף פרוס, לחתוך לקוביות

5 שיני שום, כתושות

1 בצל בינוני, פרוס לפרוסות דקות

1 לימון טרי, לסחוט את כולו למיץ לימון

לבבות ארטישוק – קופסא / צנצנת שלמה

3 כפות שמן קוקוס

1 כוס ציר עוף

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

גבעול רוזמרין קטן, להפריד את העלים

חופן עלי אורגנו טריים, לקצוץ את העלים

גבעול טימין קטן, להפריד את העלים

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-205 מעלות.

2 הכינו תבנית פיירקס מתאימה לתנור. שפכו את פרוסות הבצל ו- 3 כפות שמן הקוקוס לתבנית (במידה והשמן מוצק יש להמיס אותו מעט קודם), פזרו את קוביות חזה העוף בתבנית בין הבצלים ועל העוף פזרו את השום הכתוש, עשבי התיבול והתבלינים.

3 סננו את לבבות הארטישוק מהמים ופזרו אותם בין קוביות העוף, שפכו מעל את מיץ הלימון ואת ציר העוף.

4 כסו את התבנית עם מכסה \ נייר אלומיניום והכניסו אותה לתנור ל-30-35 דק' או עד שהעוף עשוי מבפנים. הסירו את המכסה ובשלו ללא כיסוי ל-7-10 דק' נוספות להשחמה קלה.

5 הוציאו מן התנור ואכלו בתיאבון!